Hovedinnhold

Svekket - men Mette-Marit blir frisk

Alle merker etter kronprinsesse Mette-Marits kraftige solforbrenning i ansiktet vil forsvinne. Det lover flere hudeksperter.

Denne saken handler om:

Russ Audun Sjøli (18) ga kronprinsessen solkrem
Russ Audun Sjøli (18) ga kronprinsessen solkrem
- Etter en slik forbrenning er det vanlig å bruke en kortisonkrem for få ned hevelsene i huden. Er det skikkelig ille, kan man også ta kortisontabletter i en kortere periode. Da burde det meste vært gjort på tre til fire dager, sier Wollan.

Hudlegen sier at huden vil bli svekket for en periode etter en forbrenning.

- Derfor er det viktig å tilføre huden fuktighet, og beskytte den med filterkremer mot ultrafiolett stråling, sier han.

Hånd i hånd med kronprins Haakon kom kronprinsesse Mette-Marit ut på Skagum-trappen klokken 08.15. Etter å ha smilt og vinket til folket i 20 minutter, forsvant hun innendørs.

Til jubel fra rundt 400 oppmøtte kom den solbrente Kronprinsessen ut igjen klokken 08.47, og så avslutningen av Askers barnetog sammen med ektemannen.

Fikk gaver

Seansen på Skaugum ble avsluttet litt over klokken ni ved at russen fikk overrekke gaver til kronprinsparet.

Russen ved Nesbru videregående skole valgte å gi dem solkrem. Både en lotion til ansiktet og en spesialkrem til leppene ble overrakt.

- Hun takket pent og sa at gaven var noe hun kom til å trenge, sier Audun Sjøli (18).

Olav Amundsen (19) fikk lurt seg til en klem av kronprinsessen, som smilte bredt og pekte på kinnene sine da hun fikk se gaven.

- Hun har tydelige merker i ansiktet, men det så ikke så ille ut som jeg hadde trodd, sier Amundsen.

Også førstehjelpsutstyr var blant gavene paret fikk av russen.


Lang pause

Noen timer senere kom både konge- og kronprinsparet ut på slottsbalkongen for å vinke til de mange tusen skolebarna, russen og korpsene som hilste de kongelige fra Slottsplassen.

Men for kronprinsesse Mette-Marit var nok ikke den skarpe 17. mai-solen det aller beste.

Hun kom ut på balkongen sammen med kongefamilien, men trakk seg tilbake allerede etter åtte minutter. To timer senere kom hun ut igjen for å se de siste 20 minuttene av toget.

- Kronprinsesse Mette-Marit hørte på legens anbefaling, ved ikke å være for lenge i solen. Derfor var hun bare på balkongen ved begynnelsen og slutten av barnetoget, sier informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet til VG.

- Men det gikk veldig bra den tiden hun var ute, sier Rasch.

Alt tyder på at Kronprinsessen vil delta på vanlig måte under prinsesse Märtha Louise og Ari Behns bryllup fredag om en knapp uke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks