Hovedinnhold

Kronprins Haakon om Märtha: - Vi ser forskjellig på ting

(VG Nett) Kronprinsen forsvarte i dag søsteren sin, men sier samtidig at han ikke nødvendigvis støtter hennes syn.

Denne saken handler om:

Det var under Ungdomskonferansen «Respekt» at Kronprinsen advarte mot baksnakking. Han ville heller at man skulle fremsnakke folk, og sa at han like godt kunne være den som startet. Han valgte da å snakke om sin søster - prinsesse Märtha.

- Jeg har en veldig fin søster. Hun er omsorgsfull og genuint opptatt av å ta vare på andre mennesker, så skal ikke jeg gå mer inn i de tingene, sa kronprins Haakon til latter fra salen, som nok skjønte hva han la i «de tingene».

- Hennes debatt

Prinsesse Märtha har de siste dagene vært i hardt vær etter at hun sto frem i Stavanger Aftenblad og fortalte at hun har evnen til å kommunisere med døde personer. Til media etter åpningen av ungdomskonferansen fortalte hennes bror at forsvaret av sin søster ikke var planlagt.

- Jeg tok det litt der og da, men jeg har forstått at hun selv har fått snakket litt om det og utdypet ting i dag, sa han, og gjentok de positive tingene han kort tid i forveien hadde sagt om Märtha.

- Samtidig ser vi forskjellig på ting, og har litt forskjellig syn, men det er sånn det er, la han til.

Kronprinsen sa videre at debatten som nå pågår er hennes.

- Jeg har i og for seg ikke tenkt å gå inn i den, men jeg synes det er fint å si det jeg sa i dag. At hun er en fin person, slik jeg kjenner henne, og en søster som jeg er veldig glad for.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KRITIKK: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy svarte onsdag på kritikken som er reist etter at prinsessen avslørte at hun snakker med døde personer. Foto: Scanpix Foto:
KRITIKK: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy svarte onsdag på kritikken som er reist etter at prinsessen avslørte at hun snakker med døde personer. Foto: Scanpix Foto:

Misforstått

Som kronprins Haakon var inne på har også prinsessen snakket med media i dag. På en pressekonferanse fra Sola utenfor Stavanger innrømmer hun at kritikken mot hennes dialog med døde personer er problematisk både for henne personlig og for engleskolen.

- Først og fremst vil jeg gjerne si at vi er veldig lei oss. Dette er problematisk for meg personlig og for oss i Astarte education, sa Märtha.

Prinsessen legger ikke skjul på at hun føler seg misforstått, og avviser at hun driver med spiritisme.

- Vi driver ikke med åndebehandling, spiritisme og sjelesørging på våre kurs, gjentok hun flere ganger.

Pressen på stedet ville vite hvordan prinsessen kommuniserer med de døde, men det avviste hun å si noe om.

- Dette er ikke et fokusområde i vår virksomhet, og det er det som er kommet så skjevt ut. Som dere skjønner så er dette tatt ut av sin sammenheng slik vi prøvde å formidle den. Det er vi lei oss for, sa prinsesse Märtha, som presiserte at hun har respekt for at andre har et annet syn på dette enn hun selv.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks