Hovedinnhold

Slottet røper detaljer om bursdagsfeiringen

** Musikken er gaven fra venner og artister
** Kronprinsparet skal overnatte i telt
** 220 gjester skal innlosjeres på Skaugum

SØT MUSIKK: Kronprins Haakon har tidligere uttalt at det var musikkinteressen som sendte ham i armene på Mette-Marit Tjessem Høiby i 1999. Nå vil kronprinsessen hedre prinsen med musikk. Foto: LISE ÅSERUD/NTB SCANPIX
SØT MUSIKK: Kronprins Haakon har tidligere uttalt at det var musikkinteressen som sendte ham i armene på Mette-Marit Tjessem Høiby i 1999. Nå vil kronprinsessen hedre prinsen med musikk. Foto: LISE ÅSERUD/NTB SCANPIX
Lørdag fyller Norges festivalglade kronprins 40 år og når kronprinsessen inviterer til musikkfestival hjemme på Skaugum får kronprinsen det han ønsker seg aller mest.

Denne saken handler om:

Siden de kongelige til daglig lever et liv som er planlagt i detalj, ønsket kronprinsesse Mette-Marit (39) og barna å overraske kronprinsen på hans bursdag røper slottet til VG.

- Siden det er kronprinsen det er snakk om vet jo alle hva som er hans store interesse i livet, det er jo musikk. Derfor synes familien det er kjempegøy å kunne invitere til en musikkfestival hjemme på Skaugum, forteller kommunikasjonssjef på slottet Marianne Hagen.

220 gjester kommer på musikkfestivalen som vil foregå på Skaugum lørdag og søndag, inkludert i invitasjonen er også overnattingstilbud.

- Gjestene skal ligge i telt og soveposer. Noen av de kongelige, skal ligge innendørs, men kronprinsparet skal ligge i telt, sier Hagen.

Mange rykter

FESTIVALGJENGERE: Kronprinsen var på Quartfestivalen i 2000 med kjæresten Mette-Marit, her er paret fotografert utenfor utestedet Kick i Kristiansand. Foto: THOMAS BJØRNFLATEN/VG
FESTIVALGJENGERE: Kronprinsen var på Quartfestivalen i 2000 med kjæresten Mette-Marit, her er paret fotografert utenfor utestedet Kick i Kristiansand. Foto: THOMAS BJØRNFLATEN/VG

Musikken er gaven fra venner og artistene selv, og siden artistene er det som er igjen av overraskelsen ønsker ikke slottet å gå ut med hvilke artister som skal opptre.

- Det jeg kan røpe er at artist etter artist vil bli «pakket opp» og overrakt til kronprinsen fra scenen gjennom konsertene på lørdag og søndag, forteller Hagen.

Det har allerede florert flere rykter i mediene. Se og Hør meldte at Coldplay var et av bandene som skulle opptre, og bladet omtalte også musikkfestivalen som hippiefestival. Ingen av disse opplysningene stemmer.

- Det er ingen tema-fest kronprinsessen har invitert til, men en musikkfestival. Det stemmer heller ikke at Coldplay skal opptre og hvis du hører at verdensstjerner som Madonna, David Bowie eller Beatles kommer, så stemmer ikke det heller, sier Hagen til VG.

Dugnadsinnsats

Det er mye som skal ordnes når Norges kronprins fyller år. Både venner og familie har vært involvert i planleggingen og vil ifølge slottet også være involvert i gjennomføringen av musikkfestivalen.

- Det har vært en stor grad av dugnadsinnsats i forbindelse med feiringen. Jeg kan fortelle at kronprinsessen har satt i gang en innsamlingsaksjon blant ansatte og venner. De har tømt skap og skuffer, kjellere og loft for å bidra med «lopper», altså gammelt bestikk og servise til middagen på selve dagen, forteller Hagen.

Tidligere skrev Finansavisen at sikkerhetsoppbudet rundt festen opprinnelig ha beløpt seg til bortimot 20 millioner kroner, på grunn av prominente tilreisende gjester som krevde ekstra vakthold.

- Vi er ukjent med de kostnadsoverslag som er fremkommet i mediene. Våre kostnadsberegninger knyttet til politiets innsats er langt lavere, omkring 3,7 millioner kroner. Dette vil vi få dekket av Politidirektoratet, sa politimester i Asker og Bærum, Ingrid Virum, i forrige uke til NTB.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys