Hovedinnhold

Krogvold risikerer fengsel for regnskapsrot

<p>MÅ I RETTEN: Fotografen Morten Krogvold (65) må møte i Oslo tingrett, siktet for brudd på bokføringsloven. Han har ikke levert selvangivelser siden 2009.</p>

MÅ I RETTEN: Fotografen Morten Krogvold (65) må møte i Oslo tingrett, siktet for brudd på bokføringsloven. Han har ikke levert selvangivelser siden 2009.

Foto: Berit Roald, NTB scanpix
Fotografen Morten Krogvold (65) må møte i Oslo tingrett, siktet for brudd på bokføringsloven. Han har ikke levert selvangivelser siden 2009.

Krogvold vil få avgjort sin straff gjennom en tilståelsesdom. Mye tyder på at han vil bli idømt ubetinget fengsel, men med betydelig straffereduksjon, skriver Dagens Næringsliv. Politiadvokat Camilla Søby ved Oslo politidistrikt sier etterforskningen har bakgrunn i anmeldelse fra Skatt øst.

– En siktelse er blitt oversendt fra Oslo politidistrikt til Oslo tingrett med anmodning om at sakens avgjøres ved tilståelsesdom. Saken gjelder brudd på reglene for regnskapsførsel, sier Søby.

Les også: Føler skyld for farens død

Fotografen sier han har over lang tid hatt for dårlig oversikt over hvordan regnskapet hans er blitt håndtert.

– Det er mitt ansvar, og jeg er fryktelig lei meg for det. Jeg tok tak i det så snart jeg ble klar over mislighetene, og jeg har hatt et godt arbeid med myndighetene under denne prosessen. Jeg har tatt ansvar for feilene som ble gjort og ryddet opp. Alt det utestående er gjort opp. Jeg har lært mye av det som er skjedd og har sørget for at det nå er profesjonelle som tar seg av økonomien min, sier Krogvold i en epost til avisa.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks