Hovedinnhold

Kritiserer norsk bistand til urfolk

Bare en liten del av pengene regjeringen skryter av at Norge gir til verdens urbefolkning går dit det blir hevdet. Nå krever Regnskogfondet en umiddelbar gransking.

I en undersøkelse bestilt av fondet fra Norsk Utenrikspolitisk Institutt slås det fast at bare 19 prosent av de 935 millionene som er undersøkt, nesten halvparten av den totale støtten til urfolk, har gått til det som var hensikten - prosjekter som støtter urfolk verden over, skriver Dagbladet.

De resterende 81 prosentene skal ifølge undersøkelsen ha gått til prosjekter som forskerne enten ikke har funnet dokumentasjon på eller hvor dokumentasjonen ikke nevner urfolk i det hele tatt.

- Vi krever at myndighetene snarest gransker og offentliggjør hvor mye penger som faktisk kommer urfolk til gode, sier daglig leder Lars Løvold i Regnskogsfondet. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks