Hovedinnhold

Kristen-redaktør: Tror Gelius sitter trygt

KRITISERT: Einar Gelius blir saftig kritisert av biskop Ole Christian Kvarme. Redaktøren i Norge IDAG tror likevel ikke at han vil miste jobben av den grunn. Foto: Terje Mortensen/ VG
KRITISERT: Einar Gelius blir saftig kritisert av biskop Ole Christian Kvarme. Redaktøren i Norge IDAG tror likevel ikke at han vil miste jobben av den grunn. Foto: Terje Mortensen/ VG
Einar Gelius sitter trygt, fordi kirken ikke får noen respekt i samfunnet når den krever lojalitet mot viktige kristne verdier, mener Finn Jarle Sæle, redaktør i den konservative kristne avisa Norge IDAG.

Tips oss

Sæle står læremessig ytterst på motsatt fløy i forhold til Einar Gelius. I en kommentar til striden om sognepresten i Vålerenga kirke sier han at det er viktig at kirken kommuniserer utad at saken handler om grunnleggende forhold i den kristne lære.

- Jeg støtter biskop Ole Christian Kvarme fullt ut i synet på de viktige lærepunktene som er tatt opp og støtter Kvarme fullt ut i at han har tatt saken opp som en læresak som kan medføre at kirken av hensyn til sin integritet må gå til avskjedigelsessak, sier Sæle til NTB.

BAKGRUNN:  - Vurderer å sparke Einar Gelius

Han tror likevel at Einar Gelius sitter trygt.

- Jeg tror Einar Gelius sitter trygt, fordi regelen i kirken er at det bare er konservative prester man avsetter, sier Sæle.

- Den norske kirke får ingen respekt når den krever lojalitet på grunnleggende punkter hos sine ansatte, noe som ethvert politisk parti og alle institusjoner kan regne med. Det begrunner hvorfor jeg tror Gelius sitter trygt.

Avskjedssaken mot Gelius blir tema på et ekstraordinært møte i bispedømmerådet i slutten av måneden.

I et brev til Einar Geilus går det klart fram at biskop Ole Christian Kvarme ønsker den omdiskuterte presten avskjediget. Biskopen legger også frem sju punkter som han mener kan danne grunnlag for en avskjedssak.

«Biskopen har konkludert med at han vil fremme sak for bispedømmerådet med innstilling om at rådet treffer vedtak om å avskjedige deg fra stillingen som sokneprest i Vålerengen sokn i Domprostiet, og at du suspenderes fra stillingen frem til avskjedssaken er endelig avgjort», står det i brevet, som tidligere denne uken ble publisert hos NRK.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks