Hovedinnhold

Homo-opprør i unge Høyre og Venstre:

- Vanskelig å regjere med et parti med slike holdninger

VIL SAMARBDEIDE: Dagfinn Høybråten tror på samrbeid med Høyre og Venstre. Men nå sier ungdommene i de to partiene at det kan bli vanskelig. Foto: Scanpix
VIL SAMARBDEIDE: Dagfinn Høybråten tror på samrbeid med Høyre og Venstre. Men nå sier ungdommene i de to partiene at det kan bli vanskelig. Foto: Scanpix
KRISTIANSAND (VG Nett) Ungdomspolitikerne i Høyre og Venstre raser over KrF sine homo-uttalelser på landsmøtet. Nå sier de at regjeringsarbeidet henger i en tynn tråd.

Denne saken handler om:

Tips oss

og følg journalist Anne Vinding på Twitter

- Personlig har lysten til å sitte i regjering med dette partiet falt betraktelig etter å ha fulgt debatten på KrF sitt landsmøte. Å gi statsrådsposter til politikere som stilletiende ser en slik debatt på sitt eget landsmøte er enda mindre fristende, sier Unge Høyre-leder Henrik Asheim til VG Nett.

Også nestleder i Unge Venstre, Jonas Stein Eilertsen er dypt sjokkert over at KrF-ere fikk lov til å stå på talestolen og omtale homofili som «unaturlig». Den nye ekteskapsloven ble også betegnet som «en trakassering og latterliggjøring av Guds skaperverk», samt «et ran». Debatten endte med at KrF vedtok å kjempe hardt for å få loven reversert.

- Det er helt uaktuelt for Venstre å sitte i en regjering som ønsker å reversere ekteskapslovgivning og lesbiskes rett til assistert befruktning, sier Stein Eilertsen til VG Nett.

Het debatt

Det har oppstått en kraftig homo-debatt på KrF sitt landsmøte etter diskusjonen om den nye ekteskapsloven. Også på VG Nett sine debattsider er det høy temperatur rundt temaet.

Folk diskuterer både homofiles rettigheter til å gifte seg og få barn. Bli med i diskusjonen du også!

VIL IKKE SAMARBEIDE: Unge Høyre-leder Henrik Asheim synes det blir vanskelig å samarbeide med KrF etter homo-uttalelsene på landsmøtet. Foto: Unge Høyre/Pia Prestmo
VIL IKKE SAMARBEIDE: Unge Høyre-leder Henrik Asheim synes det blir vanskelig å samarbeide med KrF etter homo-uttalelsene på landsmøtet. Foto: Unge Høyre/Pia Prestmo

Men partiledelsen sier minst mulig om temaet. Det var bare Peter Walseth fra KrFU som tok ordet i går - og talte de konservative partifellene midt i mot. Senere på kvelden skrev Knut Arild Hareide at han var dypt skuffet over sine partifeller på bloggen sin. Men ellers har det vært stille fra KrF-toppene. Også det reagerer ungdomspolitikerne fra Høyre og Venstre kraftig på:

- Det er utrolig tragisk, og vitner om et lite inkluderende menneskesyn det som ble sagt. Man må gjerne diskutere ekteskapsloven. Men at ikke partiledelsen tar ordet og ber dem diskutere sak og ikke mennesker - det er forferdelig. Høybråten burde absolutt ha beklaget dette - og sagt at det ikke er KrF sitt syn, mener Eilertsen.

- Jeg er dypt skuffet over en partiledelse som lot debatten om ekteskapsloven utarte seg til en debatt om homofile mennesker generelt. Den som tier, samtykker når denne typen hets blir fremført. At ingen i ledertrioen har tatt avstand fra debatten, viser at de ikke sier seg uenige, mener Asheim.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks