Hovedinnhold

Ønsker KrF-Hansen velkommen som Høyre-politiker

** Ingen krise for Inger Lise ** Partitopp: - Rom for henne i Høyre

POSERER I DET NYE: I lørdagens VG kan du se bilder av Krf-nestleder Inger Lise Hansen slik du ikke er vant til å se henne. Foto: SCANPIX/VG-faksimile
POSERER I DET NYE: I lørdagens VG kan du se bilder av Krf-nestleder Inger Lise Hansen slik du ikke er vant til å se henne. Foto: SCANPIX/VG-faksimile
(VG Nett) Inger Lise Hansen har skapt furore i KrF, vist legger, lår og bar hud på sexy bilder, og tatt et oppgjør med flere av partiets viktigste kjernesaker. Nå mener Høyre-topper at hun står deres parti nær.

Denne saken handler om:

Tips oss

Nestlederen i Kristelig Folkeparti åpenbarte seg i en åletrang svart underkjole på forsiden av VG forrige uke. Inger Lise Hansens sexy bilder i kvinnebladet Det Nye skapte reaksjoner, og kom på toppen av hennes radikale utspill den siste tiden.

28-åringen tok tidligere i år til orde for en politisk kursendring i KrF. I et intervju med Aftenposten tok Hansen et kraftig oppgjør med flere av partiets hjertesaker.

Har du tips om Kristelig Folkeparti?Kontakt VG Netts journalister her!

Nestlederen ønsker blant annet å endre partiets Israel-politikk, fjerne plikten for tillitsvalgte til å bekjenne seg til kristen tror og hun sa også ja til homofilt ekteskap gjennom borgerlig vigsel.

KrF-profilens synspunkt blir tatt godt imot blant flere sentrale partitopper i Høyre.

- Når hun sier at man bør si ja til EU og akseptere felles ekteskapslov fordi den er kommet for å bli, så blir jeg glad. Når hun så tar til orde for pol i hver kommune, så tenker jeg at «det var da veldig», men det er vi i Høyre heller ikke mot. Flere av hennes standpunkter stemmer godt med Høyres, sier nestleder Erling Lae.

VG Nett har vært i kontakt med en rekke profiler i Høyre, som nå ser på KrFs nestleder som en god politisk samarbeidspartner.

LES OGSÅ:- Høybråten fremstiller Inger Lise Hansen som en kuriositet

Som hånd i hanske med Høyre

- Men om det er klokt å ha en profil som er veldig lik et annet parti, eller dyrke sitt eget særpreg, er en debatt KrF må ta selv, sier Høyres nestleder.

Erling Lae ønsker Inger Lise Hansen «hjertelig velkommen» til Høyre.

Les videre under bildet!

LETTERE OPPGITT: KrF-leder Dagfinn Høybråten understreker at bildene av Inger Lise Hansen ikke har noe med partiet å gjøre. Foto: Amund Bakke Foss
LETTERE OPPGITT: KrF-leder Dagfinn Høybråten understreker at bildene av Inger Lise Hansen ikke har noe med partiet å gjøre. Foto: Amund Bakke Foss


- Kunne hun vært en god representant for ditt parti?

- Ja, det kunne hun helt sikkert vært, men det blir en hypotetisk problemstilling. Nå er hun er god representant for KrF, sier den påtroppende fylkesmannen i Vestfold.

Høyre-hyllesten til KrFs nestleder er også utbredt blant partiets representanter på Stortinget.

- Mange av tankene til Inger Lise Hansen passer som hånd i hanske for å være med i et verdikonservativt parti som Høyre. Hun er ung, pen og dyktig og vi ville selvfølgelig ikke takket nei til å ha henne i vårt parti, sier André Oktay Dahl til VG Nett.

LES OGSÅ:- Politikk er ikke bare for eldre herrer

- Plass til henne i Høyre

Høyres justispolitiske talsmann mener KrF-politikeren ville fått mer ut av sine meninger i Høyre enn i sitt nåværende parti.

- Men jeg ønsker at KrF skal gjøre det bra. Eller så blir det vanskeligere å få til et borgelig flertall ved neste valg, påpeker han.

Partifellen Nikolai Astrup er enig.

- Med de standpunktene hun tok til orde for i Aftenposten for noen uker siden, så er det åpenbart at det finnes rom for en politiker som Inger Lise Hansen i Høyre. Hun er en tøff og modig dame, og i henne har KrF funnet en uredd nestleder, sier han til VG Nett.

Stortingsrepresentant Bent Høie, som etter alt å dømme overtar som ny Høyre-nestleder på landsmøtet i mai, understreker at Høyre holder døren åpen for alle som deler partiets grunnsyn. Han legger ikke skjul på at Høyre-toppene nå følger spent med på den politiske dragkampen mellom fløyene i KrF.

LES OGSÅ:KrF-politikere mener Hansens utspill var en tabbe

Vil ikke invitere

- KrF står overfor en spennende og krevende politisk debatt, som jeg ikke vil blande meg inn i. Inger Lise Hansen er utmerket i stand til å vurdere hvilket parti hun hører hjemme i, uten at jeg skal gi henne gode råd, sier Høie.

Ved stortingsvalget i fjor høst fikk KrF en oppslutning på 5,5 prosent. Dette er det dårligste valgresultatet partiet har hatt siden krigen. Partiet har nå invitert til det partileder Dagfinn Høybråten kaller en dugnad for å finne veien videre.

Dugnadsånden til nestleder Inger Lise Hansen er god, mener Høyres stortingsrepresentant Linda C. Hofstad Helleland.

- Hansen ønsker å bevege partiet sitt i en ny retning. Det er veldig lite som skiller henne og meg i synet på oppvekstvilkår, verdigrunnlag og kampen for hver enkelt families valgfrihet. Det er ikke mye som skiller oss der, så ja, hun hadde vært en god representant for Høyre, sier representanten i Familie- og kulturkomiteen til VG Nett.

Stortingsrepresentanten Ingjerd Schau er også full av lovord om KrFs nestleder.

- KrF burde være kjempestolte av å ha en så sprek nestleder som henne. Selvfølgelig er hun velkommen i Høyre. Jeg ser på henne som en hardtarbeidende politiker som vil modernisere partiet sitt. Så lenge hun hadde snakket om politikk, så mener jeg hun kunne vært en god representant for Høyre også. Hun er en gløgg og flott jente, sier hun.

VG Nett har vært i kontakt med nestleder i KrF, Inger Lise Hansen. Hun ønsker ikke å kommentere denne saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks