Hovedinnhold

KrF vil ha mobbeombud

VIL HA MOBBEFORBUD: Dagrun Eriksen, nestleder Kristelig Folkeparti, ønsker mobbeforbud . FOTO: FRODE HANSEN/ VG
VIL HA MOBBEFORBUD: Dagrun Eriksen, nestleder Kristelig Folkeparti, ønsker mobbeforbud . FOTO: FRODE HANSEN/ VG
Kristelig Folkeparti foreslår et eget ombud i hvert fylke som kan hjelpe foreldre, lærere og elever som sliter med mobbing. Arbeiderpartiet stiller seg ikke avvisende.

Denne saken handler om:

Onsdag fremmer Kristelig Folkeparti forslag om mobbeombud i Stortinget, skriver Dagsavisen.

KrFs nestleder Dagrun Eriksen sier hun ser for seg at foreldre kan søke hjelp hos ombudet når skolen blir en del av problemet. Ombudet kan også være en ressurs for lærere som sliter med å håndtere mobbesaker. Eriksen viser til elevundersøkelsen som sier at 50.000 norske barn blir mobbet.

Les også:  KrF vil måle nordisk lykke

- For en del år siden gikk mobbingen nedover. Da var det høy politisk oppmerksomhet rundt det, og både statsministeren og kongen tok det opp i sine nyttårstaler. Men man kan ikke være avhengig av kongen for å holde debatten oppe. Vi må ha pådrivere ute i fylkene, mener Eriksen.

Frp har tidligere fremmet forslaget om et mobbeombud, og det er derfor ikke sikkert at Stortinget vil behandle forslaget fra KrF.

Les også: KrF vil gi eldremilliard

Marianne Aasen (Ap), som leder kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, vil ikke avvise at de rødgrønne går for et mobbeombud, men hun sier de vil se flere resultater fra Sverige, som allerede har et slikt ombud, før de tar noen avgjørelse.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks