Hovedinnhold

KrF skuffet over Sp

SKUFFET OVER SP: KrFs familiepolitiske talskvinne May-Helen Molvær Grimstad Foto: Scanpix
SKUFFET OVER SP: KrFs familiepolitiske talskvinne May-Helen Molvær Grimstad Foto: Scanpix
KrF liker dårlig at Sp vil ta kontantstøtten fra foreldrene til toåringer.

Denne saken handler om:

På sitt landsmøte i Ålesund i helgen gikk Sp inn for å ta bort kontantstøtten fra toåringer og forbeholde den for familier der en av foreldrene er hjemme med barn under to år. Sp er alene i den rødgrønne regjeringen om å ville bevare kontantstøtteordningen som ble innført under Kjell Magne Bondeviks første regjering.

- KrF er skuffet over at Senterpartiet vil frata alle foreldre til toåringer en viktig velferdsordning, sier KrFs familiepolitiske talskvinne May-Helen Molvær Grimstad.

Les også:Høybråten lover kamp for kontantstøtten

Garantist for kontantstøtten

- Vi er glade for at foreldre til ettåringer fortsatt har Senterpartiets støtte, men er skuffet over at partiet vil stramme inn ordningen. KrF vil være en garantist for kontantstøtten, sier Molvær Grimstad.

KrF er bekymret for alle de foreldrene som faktisk ønsker kontantstøtte, men som nå står i fare for å miste den.

- Det er mange familier som vil få det verre dersom Senterpartiet nå får det som de vil og fjerner denne velferdsordningen, uttaler Molvær Grimstad.

Svekket ordning

KrF mener Sp allerede har svekket ordningen ved å kutte i den i regjering.

Foreldre til over 40.000 barn mottar kontantstøtten. Det innebærer at foreldrene til hver tredje ett- og toåring benytter seg av ordningen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks