Hovedinnhold

KrF: - Kristin har sviktet de fattige

KrF med fattigdomstiltak i nytt partiprogram

ANGRIPER: Knut Arild Hareide tar det for gitt at det vil bli enda flere fattige å se gatelangs i hovedstaten og andre store, norske byer i kjølvannet av finanskrisen. Foto: Scanpix
ANGRIPER: Knut Arild Hareide tar det for gitt at det vil bli enda flere fattige å se gatelangs i hovedstaten og andre store, norske byer i kjølvannet av finanskrisen. Foto: Scanpix
(VG Nett) Fattige barn bør få statsstøtte til å være med på leirskole, fotball og andre fritidsaktiviteter, foreslår KrF i sitt nye partiprogram.

Denne saken handler om:

- Kristin Halvorsen (SV) har sviktet de fattige totalt. Det er langt flere fattige nå enn da Halvorsen ble finansminister. Det er ikke bare hennes skyld, men også finanskrisen. Men hun har bare pratet om dette og ikke vist noe handlekraft, sier leder Knut Arild Hareide for KrFs programkomité til VG Nett.

I morgen legger han fram det nye KrF-programmet for de neste fire årene. Og det er de fattigste i Norge Hareide nå vil ha fokus på, spesielt barn som vokser opp i familier med dårlig økonomi.

- Alle barn bør ha like muligheter til å delta i fritidsaktiviteter, være med på leirskole og i bursdagsselskaper. Dette vil vi bruke flere hundre millioner kroner på, forteller Hareide.

Han ser for seg at både skoler og kommuner skal dele ut tiltakspengene for å sikre at de når frem til barna.

Samarbeid

Til sammen vil KrF bruke nesten tre milliarder kroner på å bekjempe fattigdom i Norge. Det er penger Hareide er overbevist om at vil bli godt mottatt av også andre partier.

- Særlig SV må være for disse forslagene. De har brukt de største ordene, og sagt at de vil fjerne fattigdommen. De lovte krafttiltak, men folk opplever det motsatte. Fattigdommen vil være et større problem i 2009 og 2010, mener Hareide.

Fattigdomspakke

Ifølge Hareide foreslår KrF også å gjøre om på dagens gjeldsordning slik at folk kan komme under en gjeldsordning flere ganger i livet. I tillegg vil de gjøre sosialhjelpsutbetalingene likere fra kommune til kommune.

- Vi ønsker ikke den samme standarden i alle kommuner. Men hjelpen skal i større grad være basert på den enkeltes behov og ikke kommunens økonomi. Derfor foreslår vi også å utvide bostøtten, utover Husbankens støtte. Mulighetene for lån og boligtilskudd bør bli bedre, mener Hareide.

Forslagene skal vedtas på partiets landsmøte 30. april til 3. mai.

Dette er ikke den første lekkasjen fra partiprogrammet til partiet. Onsdag skrev VG at partiet også ønsker at ungdom skal kunne få finansiere førerkortet med lån fra Lånekassen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks