Hovedinnhold

Kontantstøtten øker til 7.500 kroner

<p>Økningen av kontantstøtten var et resultat av regjeringens budsjettforhandling for 2017</p>

Økningen av kontantstøtten var et resultat av regjeringens budsjettforhandling for 2017

Foto: Audun Braastad, ntb scanpix
Fra 1. august har foreldre som velger bort barnehagen krav på mer penger. Da øker kontantstøtten med 1.500 kroner.

Denne saken handler om:

Foreldre som ønsker å være hjemme med ett- eller toåringen får fra 1. august tildelt mer penger. Da øker nemlig støtten fra 6.000 til 7.500 kroner.

Økningen av kontantstøtten var et resultat av regjeringens budsjettforhandling for 2017, hvor Kristelig Folkeparti (KrF) foreslo å øke støtten til 9.000 kroner, melder NRK.

Skjerper kravene: Slik skal de nekte asylsøkerne kontantstøtte i fem år

I dag har foreldre rett til å få utbetalt skattefri kontantstøtte for alle barn mellom 13 og 23 måneder, om barnet ikke går i barnehage som har offentlig driftstilskudd. Støtten gis i maksimalt 11 måneder.

Et flertall i utvalget som har sett på støtten til barnefamilier, går inn for å fjerne den. Også Velferds- og migrasjonsutvalget (Brochmann I-utvalget) fra 2011 anbefalte å fjerne kontantstøtten av integreringshensyn.

Frp: Bare norsktalende skal få kontantstøtte

– Vi ønsker en reell valgfrihet for barnefamiliene. Skal det være en reell mulighet til å både velge kontantstøtte og bruke mer tid med barna, så må den økes, sa Knut Arild Hareide (KrF) under budsjettforhandlingene i oktober i fjor.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks