Hovedinnhold

Høybråten frykter ikke Frp-opprør i KrF

NATURLIG FAR: KrF-leder Dagfinn Høybråten er klokkeklar på at alle barn trenger både en mor og en far. Foto: Scanpix
NATURLIG FAR: KrF-leder Dagfinn Høybråten er klokkeklar på at alle barn trenger både en mor og en far. Foto: Scanpix
KrF-leder Dagfinn Høybråten tror ikke på et opprør for å få partiet til å samarbeide med Frp.

Denne saken handler om:

Høybråten mener tilhengerne av Frp-samarbeid i Kristelig Folkeparti er få.

- Jeg opplever ikke at det er noe sterkt ønske i partiet om regjeringssamarbeid med Frp. Det er selvfølgelig de som mener det, men jeg tror de er i mindretall, sier Høybråten til Vårt Land.

Han påpeker at partiledelsen har et enstemmig landsstyremøte i ryggen.

Stor avstand

- Det vi vet om medlemmenes holdning, tyder også på at det er et overveldende flertall som støtter den linjen vi har valgt, sier Høybråten, som mener avstanden til Frp er for stor, og holder fast ved å gå til valg på et trepartisamarbeid bestående av Høyre, KrF og Venstre.

KrF-lederen bruker en medlemsundersøkelse som partikontoret utførte i år til å begrunne sitt syn. Den viser at bare 28,4 prosent ønsker et regjeringssamarbeid med Frp.

- Vi kan dokumentere at det synet vi har falt ned på, har solid dekning i partiet, sier Høybråten.

- Opplever ledelsen som fjern

Tidligere stortingsrepresentant for KrF, Kjell Furnes, er en av flere i partiet som har engasjert seg for å få til et borgerlig samarbeid som inkluderer Frp. Han kritiserer partiledelsen for ikke å forstå hva som foregår på grunnfjellet.

- Folk opplever ledelsen som fjern. De sitter sentralt og konsentrerer seg for mye om det som skjer på Stortinget. Kontakten mellom grunnfjellet og partiledelsen er ikke god nok, sier Furnes, som satt på Stortinget i perioden 1981-1989.

Furnes definerer grunnfjellet som blant annet bedehusfolk på Vestlandet og Nord-Norge.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks