Hovedinnhold

- Høybråten fremstiller Inger Lise Hansen som en kuriositet

TAKKET: - Jeg vil takke Inger Lise Hansen for at hun har fått folk til å bry seg om den debatten som nå pågår, sa Dagfinn Høybråten på fredagens pressekonferanse. Foto: Scanpix
TAKKET: - Jeg vil takke Inger Lise Hansen for at hun har fått folk til å bry seg om den debatten som nå pågår, sa Dagfinn Høybråten på fredagens pressekonferanse. Foto: Scanpix
(VG Nett) VG-kommentator Eirik Mosveen mener KrF-leder Dagfinn Høybråten fremstiller Inger Lise Hansen som en kuriositet når han sier det er plass til både henne og Gunnar Prestegård i KrF.

Denne saken handler om:

- Jeg mener han taler med to tunger. Høybråten sier at det KrF-nestleder Inger Lise Hansen har gjort er helt ok, men alt han sier om hva hun har gjort, viser at han mener at det er alt annet en ok. Høybråten viser også at han ikke er redd for å bruke hersketeknikker for å redusere sin egen nestleders betydning, sier Mosveen.

KrFs nestleder Inger Lise Hansen har høstet storm etter at hun i helgen tok til orde for en politisk kursendring i partiet. I et intervju med Aftenposten tok Hansen et kraftig oppgjør med flere av partiets hjertesaker.

VG Nett-leser:
Hvis Hansens linje får gjennomslag i KrF, er det lite trolig at KrF vil overleve som et stortingsparti
Diskutér her!

Les også:Nestleder skapte sjokk i KrF

- En debatt KrF tåler

IKKE NÅDIG: - Dagfinn Høybråten viser også at han ikke er redd for å bruke hersketeknikker for å redusere sin egen nestleders betydning, sier VG-kommentator Eirik Mosveen. Foto: Robert S. Eik
IKKE NÅDIG: - Dagfinn Høybråten viser også at han ikke er redd for å bruke hersketeknikker for å redusere sin egen nestleders betydning, sier VG-kommentator Eirik Mosveen. Foto: Robert S. Eik

Nestlederen vil blant annet endre KrFs Israel-politikk, fjerne plikten for tillitsvalgte til å bekjenne seg til kristen tro og si ja til homofilt ekteskap gjennom borgerlig vigsel. Utspillet har fått mye oppmerksomhet i mediene, og fredag møtte KrF-leder Dagfinn Høybråten et samlet pressekorps i partiets lokaler i Øvre Slottsgate i Oslo.

- Utspillet fra Inger Lise Hansen viser at det er åpenhet og takhøyde i KrF. Hun har provosert, gledet og irritert folk med utspillet. Det har skapt en debatt som KrF tåler, og som jeg ønsker velkommen, sa Høybråten under pressekonferansen.

Les også:Tror Hansen har satt karrieren på spill

Overrasket over utspillet

Hansen har både fått kritikk og støtte for utspillet.

- Det skal være rom for både Inger Lise Hansen og Gunnar Prestegård i KrF, sa Høybråten.

Mosveen var tilstede under pressekonferansen. Han reagerer på sammenligningen mellom nestlederen og konservative Prestegård.

- Alle vet Gunnar Prestegård er regnet som en kuriositet i KrF. Dette blir en måte å si at Inger Lise Hansen også er en kuriositet, sier Mosveen.

Høybråten sier til VG Nett at han ble overrasket over utspillet, men sa på pressekonferansen at han har en god dialog med nestlederen.

- Jeg forstår dem som har reagert med forbauselse. Det hadde vært en fordel om jeg hadde visst om uspillet på forhånd, sier Høybråten.

SJOKKERTE: Inger Lise Hansen sjokkerte sine partifeller søndag. Foto: Scanpix
SJOKKERTE: Inger Lise Hansen sjokkerte sine partifeller søndag. Foto: Scanpix

- Hadde du forsøkt å stoppe utspillet om du hadde fått kjennskap til det?

- Nei, svarer Høybråten kontant.

Takker Hansen

Ved stortingsvalget i fjor høst fikk KrF en oppslutning på 5,5 prosent. Dette er det dårligste valgresultatet siden krigen. Partiet har nå invitert til det Høybråten kaller en dugnad for å finne veien videre.

- Debatten kan bidra til å få flere ned fra gjerdet. Det tror jeg er sunt for partiet, sier Høybråten til VG Nett.

- Vi skal definere og profilere vårt særpreg, og jeg vil takke Inger Lise Hansen for at hun har fått folk til å bry seg om den debatten som nå pågår, sier Høybråten.

Mosveen er ikke overbevist om at Høybråten bare er glad for debatten.

- Høybråten sier det han sier for å roe ned situasjonen, men samtidig sender han kodede KrF-meldinger, mener Mosveen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks