Hovedinnhold

Kripos til Valdres etter mistenkelig dødsfall

(VG Nett) Kripos er på plass i Valdres for å undersøke omstendighetene rundt et mistenkelig dødsfall.

Tips oss

Vestoppland politidistrikt bekrefter overfor VG Nett at man tirsdag besluttet å be Kripos om bistand i forbindelse med et dødsfall på Fagernes i Valdres i Oppland fylke.

Teknisk bistand

- Vi driver å undersøker saken, og har bedt om hjelp fra Kripos, som er på stedet nå. I samråd med jourhavende jurist har vi bestemt at vi ikke ønsker å si noe mer før etter klokken 8 i morgen, onsdag, sier operasjonsleder Bård Christiansen til VG Nett.

Han ønsker heller ikke å si noe om alder og kjønn til avdøde, eller bakgrunnen for at politiet betrakter dødsfallet som mistenkelig.

Kripos ønsker heller ikke å si noe om bakgrunnen for at de er koblet inn i saken, utover at de i ettermiddag ble bedt om å bistå politiet i Vestoppland med den tekniske delen av etterforskningen. Det er ikke bedt om bistand med den taktiske delen.

På plass i kveld

- Vi har sendt to teknikere opp der, for å bistå med å undersøke omstendighetene rundt dødsfallet. De kom frem i kveld, og begynte arbeidet umiddelbart. Om de gjør seg ferdig i kveld, eller fortsetter undersøkelsene i morgen, vet jeg ikke, sier vaktleder Are Lefdal på Kripos-desken til VG Nett.

At politiet ber om teknisk bistand, betyr som regel at politiet anser dødsfallet som mistenkelig, men at man ikke har nok ressurser til selv å fastslå om det er skjellig grunn til å tro at noe straffbart har funnet sted.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks