Hovedinnhold

Tiltale: Elkjøp-sjef kopierte kunders intimbilder

Ska ha filmet kvinnelige ansatte på toalettet

Når kundene leverte datamaskinen til reparasjon kopierte Elkjøp-sjefen, ifølge tiltalen, intime bilder over til sin en egen hjemme-PC.

Denne saken handler om:

Tips oss

Mannen i 30-årene er bosatt i Nord-Norge. Han er tiltalt for totalt fire punkter, deriblant for å sette opp videokamera på de kvinnelige ansattes toalett, og å lagre intime bilder/filmer fra datamaskiner som kunder hadde levert inn til reparasjon.

I tillegg er mannen tiltalt for å ha oppbevart farlige voldsprodukter, i form av knivvåpen, uten aktverdig formål.

– Vi ble sjokkerte

<p>REAGERTE: Kommunikasjonsdirektør i Elkjøp Åshild Indresøvde sier bedriften er svært lei seg for at noe slikt kan ha skjedd hos deres bedrift.<br/></p>

REAGERTE: Kommunikasjonsdirektør i Elkjøp Åshild Indresøvde sier bedriften er svært lei seg for at noe slikt kan ha skjedd hos deres bedrift.

Foto: Elkjøp/Joakim Mangen

– Dette var første gangen jeg hadde hørt om noe slikt hos oss. Vi var alle sjokkerte, og det er klart at vedkommende har misbrukt sin stilling på det aller groveste. Det er utrolig leit at noe slik kan skje hos oss, sier kommunikasjonsdirektør i Elkjøp Åshild Indresøvde til VG.

Indresøvde kjenner til saken og har selv sett tiltalebeslutningen. Hun forteller at det var Elkjøps egne medarbeidere som avdekket forholdet tilbake i juli 2012.

– Vi gikk inn og beslagla alt materiale før vi oversendte det til politiet. Vedkommende ble suspendert fra sin stilling med umiddelbar virkning, sier kommunikasjonsdirektøren, som presiserer at slike enkeltsaker som denne er tilnærmet umulig å gardere seg mot.

– Ingen kommentar

Den tiltaltes forsvarer, Kjetil Krokeide, ønsker ikke å kommentere saken ovenfor VG og ønsker ikke å si noe om hvordan mannen stiller seg til tiltalen.

Skal ha lagret kundebilder på egen PC

Som daglig leder på dataavdelingen i en Elkjøp-forretning, mener politiet at han hadde fri tilgang til kunders datamaskiner, og derfor også deres private filer.

I tiltalebeslutningen står det at hele eller deler av materialet ble overført til hans private datamaskin hjemme. 

Det skal dreie seg om et omfattende billedmateriale.

Handlingen representerer et alvorlig brudd på den tillit og det selvstendige ansvar han hadde som leder, står det videre i tiltalebeslutningen.

Tiltalt for å ha filmet kvinner på toalettet

Mannen er også tiltalt for angivelig å ha satt opp et videokamera i damegarderoben hos de ansatte.

Kameraet skal ha vært montert under en vaskeservant, hvor det ble tatt opptak av de  ansatte mens de benyttet toalettet.

Her er mannen i 30-årene tiltalt etter straffelovens paragraf 390a: Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd krenker en annens fred.

I tiltalebeslutningen kommer det også frem at mannen skal ha brutt våpenloven, ved å ikke oppbevare ammunisjon i nedlåst skap eller skuff, atskilt fra våpen.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks