Hovedinnhold

Slår alarm om «borebande» på Østlandet

<p>EKKELT: Huseier Trond Egil Arnesen opplevde at tyver brøt seg inn i huset mens han sov.</p>

EKKELT: Huseier Trond Egil Arnesen opplevde at tyver brøt seg inn i huset mens han sov.

FOTO: nyhetstips.no
Trond Egil Arnesen (59) er en av flere titalls huseiere som har hatt nattlig besøk av «borebanden» på Østlandet de siste ukene.

Denne saken handler om:

De siste ukene har det vært over 30 tyverier på Østlandet med samme modus: Tyvene borer hull i vinduskarmen og rundstjeler husets beboere.

– Vi lå og sov i etasjen over, og det er meget ubehagelig å tenke på at det har vært andre personer inne i huset mens vi sover. Det er et innbrudd i vårt privatliv som er ekkelt å tenke på, sier Trond Egil Arnesen (59) til VG.

For i morgentimene i dag skjedde det igjen: Politiet i Østfold fikk inn fem meldinger om innbrudd og grove tyverier i Stubbeløkkveien i Moss. Fremgangsmåten ved alle fem boligene har vært lik.

Klønete tyv? Utløste kirkeklokkene under innbrudd

– Gjerningspersonene har boret hull i vinduskarmen med en drill, for så å ha tatt seg gjennom vinduet. Det er blant annet blitt tatt lommebøker, mobiltelefoner og nettbrett, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Atle Vesttorp, til VG.

Huseier Arnesen forteller at tyvene har boret et hull ved kjøkkenvinduet, og deretter tatt seg inn i boligen. Der skal de ha tatt med seg en jakke, en veske, to lommebøker, nøkler og en Applewatch.

<p>FREMGANGSMÅTEN: Slik går gjerningspersonene frem for å bryte seg inn i privathjem. Her fra boligen til Arnesen.</p>

FREMGANGSMÅTEN: Slik går gjerningspersonene frem for å bryte seg inn i privathjem. Her fra boligen til Arnesen.

FOTO: nyhetstips.no

– Politiet har funnet igjen noe i nærheten, så det er pengebeløp og klokken som er borte, forteller Arnesen.

Politiet i Østfold har ingen beskrivelser av gjerningspersonene, så de er interessert i tips fra publikum.

«Borebanden»

Men det er ikke bare Moss som er blitt rammet av «borebanden» den siste tiden: Over tredve lignende innbrudd har forekommet i Drammensområdet, i Vestfold og på Romerike de siste ukene.

Fikk du med deg? Tyven besvimte unnder bankinnbrudd

Fremgangsmåten ser ut til være lik ved alle tilfellene: Gjerningspersonene borer hull i vinduskarmen, før de rundstjeler huseierne for verdisaker.

– Disse innbruddene skjer lynhurtig og det er over på bare noen minutter. Det er boret hull i vinduskarmen, slik at stengemekanismen i vinduet kan vippes. De ser etter mest mulig verdi i minst mulig gjenstand, sier Sigmund Clemenz, kommunikasjonsrådgiver i If skadeforsikring, som har merket seg trenden.

– Setter dem i sammenheng

I Drammen har det mellom 19. og 23. mars vært 17 vindusinnbrudd begått med samme modus.

Les også: Stjal fra kirke, ba Gud om unnskyldning

– Vi setter disse i sammenheng, og vi setter dem også i sammenheng med innbruddene begått med samme modus i andre politidistrikter, forteller operasjonsleder Marianne Mørch i Sør-Øst politidistrikt i Søndre Buskerud.

De ulike politidistriktene samarbeider om å finne ut av hvem som står bak, men de har foreløpig ingen mistenkte. Mørch opplyser at de ser det som påfallende at mange av innbruddene blir begått i hus som ligger i nærhet til store, trafikkerte veier.

«Den barbeinte banditten»: USAs mest ettersøkte tenåringstyv

– Det vi også synes er merkelig er at det ikke er de store tingene som blir tatt. Det er kanskje vesker eller lommebøker, kanskje har ikke tyvene funnet det de ønsket, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks