Hovedinnhold

Skamklippingssiktet nekter skyld: – Ville bare ha pengene tilbake

Den misfornøyde kunden (22) er siktet for trusler etter at han skal ha skamklippet frisøren. Han nekter straffskyld.

Denne saken handler om:

Tips oss

VG kunne fortelle den dramatiske historien i går: Ved 20-10-tiden hadde tre menn ankommet en frisørsalong i Storgata midt i Oslo, og klippet av håret på en av frisørene. Etter det tok den ene fram en kniv og truet kvinnen med den.

Kunden har sittet på glattcelle siden lørdag kveld. I dag ble han avhørt.

– Min klient nekter straffskyld, han sier at han aldri har hatt noen kniv, og at han heller ikke har klippet håret til denne frisøren, sier advokat Vidar Lind Iversen.

Gråtkvalt frisør: Ble forsøkt reddet av kollega

Ville ha pengene tilbake

<p>FORSVARER: Vidar Lind Iversen.</p>

FORSVARER: Vidar Lind Iversen.

Frode Hansen, VG

Ifølge forsvareren bar 22-åringens hode fortsatt preg av at hårklippen hans hadde vært alt annet enn heldig.

– Han hadde vært hos en annen frisør for å forsøke å få det fikset, men det så virkelig ikke bra ut. Jeg har ikke noe greie på hårmote, men det så til og med jeg, sier Lind Iversen.

Ifølge mannens forklaring, hadde han dratt til frisøren for å få pengene for klippen tilbake. Han skal ifølge politiet ha oppsøkt frisøren sammen med flere kamerater.

– Det vet jeg ikke noe om, sier forsvareren.

Klipte egen frisør

VG møtte ved 22.30-tiden lørdag kveld frisøren som ble offer for den misfornøyde kunden. Han skal bare timer tidligere ha truet henne og en kollega med kniv, i tillegg kastet han en stol veggimellom inne på salongen, ifølge kvinnens forklaring til politiet.

Etter å ha sittet i avhør med politiet i halvannen time, ønsket hun ikke å la seg intervjue om den traumatiske opplevelsen.

Det var den skamklipte kvinnen selv som fredag ga 22-åringen klippen han var misfornøyd med.

Kvinnen i slutten av 20-årene ble tatt hånd om av kolleger og gode venner inne i sin egen frisørsalong. Hun var fortsatt svært preget og hikstet av gråt da VG fikk komme inn i salongen.

Siktet for trusler

Foreløpig er mannen kun siktet for trusler, som kan straffes med bøter eller fengsel i inntil ett år.

– Han har avgitt forklaring i dag, så vil han bli sittende frem til mandag. Da får vi ta stilling til hva som skjer videre, sier politiadvokat Berit Risbakken.

Lind Iversen stiller seg uforstående til at man måtte vurdere å fremstille 22-åringen for varetektsfengsel.

– Jeg har hatt et par slike tvangsklippingssaker, blant annet en kvinne som klippet håret av en dame som hadde vært utro med kjæresten hennes. Da ble det 30 dagers samfunnsstraff, sier han.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks