Hovedinnhold

Korrupsjonssaken i Drammen:

Saksbehandler jobbet i Oslo kommune – ble bedt om å slutte

• 44-åringen nevnte ikke Oslo-jobben i jobbsøknad, CV og attester

<p>JOBBET HER: Den korrupsjonssiktede saksbehandleren i Drammen kommune fikk ikke fortsette som saksbehandler i Oslo kommune i 2002.</p>

JOBBET HER: Den korrupsjonssiktede saksbehandleren i Drammen kommune fikk ikke fortsette som saksbehandler i Oslo kommune i 2002.

Foto: Erlend Aas, NTB scanpix
Den korrupsjonssiktede saksbehandleren (44) jobbet i Plan- og bygningsetaten i Oslo i noen måneder. – Vi oppdaget uryddig rolleutøvelse, sier etatsdirektøren.

Denne saken handler om:

Tips oss

Den arkitektutdannede 44-åringen startet i Plan- og bygningsetaten i hovedstaden i april 2002.

Han jobbet som saksbehandler for byggesaker, den samme stillingen han har i Drammen kommune. 44-åringen var ansatt i Oslo kommune i bare noen måneder, allerede i september i 2002 sa han opp sin stilling.

– Han jobbet hos oss i en periode, men han ble bedt om å slutte før prøvetiden var over da vi ikke hadde noen fast stilling til ham. Da valgte han selv å si opp, sier etatsdirektør Ellen de Vibe til VG.

<p>ØVERSTE LEDER: Ellen de Vibe er direktør for Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune. Her avbildet under en høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite.</p>

ØVERSTE LEDER: Ellen de Vibe er direktør for Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune. Her avbildet under en høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite.

Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix

Les også: Skal ha skulket jobben for å tjene svarte penger

44-åringen ble pågrepet tirsdag, siktet for grov korrupsjon.

Det samme er kollegaen hans, en 57 år gammel kvinne, også hun saksbehandler for byggesaker i Drammen kommune.

– Uryddig rolle

Ifølge VGs opplysninger skal man i Oslo kommune ha reagert på 44-åringens tette kontakt med eieren av en bedrift i Oslo.

– Vi oppdaget uryddig rolleutøvelse. Men dette er et forhold som er mellom arbeidsgiver og arbeidstager, så jeg synes det ikke blir riktig å uttale seg noe mer om det, sier de Vibe.

Politiet: Millionbeløp har skiftet hender

44-åringen har i tiden etter at han sluttet i Oslo, jobbet som arkitekt for et eiendomsselskap som nå er nedlagt. I 2001 etablerte han et arkitektfirma – et enkeltmannsforetak – som fortsatt er i drift.

44-åringen hevder arkitektfirmaet var grunnen til at det ble uenigheter med ledelsen i Plan- og bygningsetaten i Oslo.

– Min klient opplyser at da han søkte stillingen i Oslo kommune, oppga han at han drev arkitektvirksomhet ved siden av. Da det senere oppsto uenighet rundt dette, sa han opp stillingen etter eget ønske, skriver forsvarer Preben Askø i Advokatfirmaet Sølverud i en SMS til VG.

Han har også hatt roller i andre selskaper, både som daglig leder og styreleder.

Visste ikke

I 2010 begynte 44-åringen i jobben som saksbehandler for byggesaker i Drammen kommune.

– Jeg var ikke her da han ble ansatt, men jeg har sett på søknaden, CV-en og attesten hans. Det fremgår ikke noe sted at han har jobbet i Oslo kommune, så jeg tviler på at de som ansatte ham visste om dette, sier byplansjef Hilde Haslum i Drammen kommune.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks