Hovedinnhold

Forsvarer om korrupsjonssaken i Drammen:

Saksbehandler innrømmer feil, men andre må vurdere om det er straffbart

• Politiet ønsker tips fra publikum i den omfattende korrupsjonssaken

<p>JOBBET HER: Den 57 år gamle kvinnen har vært ansatt i Drammen kommune siden 2011. I korrupsjonssaken etterforsker politiet forhold i perioden 2013-2016.</p>

JOBBET HER: Den 57 år gamle kvinnen har vært ansatt i Drammen kommune siden 2011. I korrupsjonssaken etterforsker politiet forhold i perioden 2013-2016.

Foto: Helge Mikalsen, VG
Den 57 år gamle saksbehandleren i Drammen kommune er skamfull og lei seg. Hun erkjenner straffskyld, dersom «feilene» hun har gjort er straffbare.

Denne saken handler om:

Tips oss

Kvinnen var tirsdag i et nytt avhør med politiet.

– Hun er fryktelig skamfull og lei seg for det hun har påført Drammen kommune, kolleger og de aktuelle tiltakshavere. Hun har gitt sin versjon av hva som er foregått, men hun er ikke ferdig med å forklare seg, sier forsvarer Anders Green under en pressebrifing onsdag.

57-åringen, som jobber som saksbehandler på byggesaksavdelingen i Drammen kommune, er siktet for grov korrupsjon.

Politiet mener millionbeløp har skiftet hender i forbindelse med de vel 30 byggesakene som etterforskes i korrupsjonssaken.

– Hun erkjenner å ha gjort feil. Hun er villig til å ta ansvar for feilene hun har gjort, og straff dersom det betyr det. Hun erkjenner straffskyld dersom det viser seg at det hun har gjort er straffbart, sier Green.

– Tegnevirksomhet

Les også: Skal ha skulket jobben for å tjene svarte penger

Forsvareren forklarer at kvinnen mener det må være opp til påtalemyndigheten å vurdere om «feilene» faller inn under den ene eller andre straffebestemmelsen.

57-åringen er arkitektutdannet, og driver et arkitektfirma ved siden av jobben i kommunen.

– Hun har forklart at hun har hatt en tegnevirksomhet ved siden av jobben i kommunen, og at hun har sammenblandet disse to rollene, sier Ole Johan Brett, leder av Øko-teamet i Sør Øst politidistrikt i Drammen.

Vil ikke snakke om kollegaen

Også en av kvinnens kolleger på byggesaksavdelingen – en 44 år gammel mannlig saksbehandler er siktet for grov korrupsjon.

44-åringen, som sitter varetektsfengslet, har så langt nektet straffskyld.

– Min klient har sagt at hun ikke ønsker å uttale seg om sin kollega på den ene eller andre måten, sier Green.

VG har tidligere skrevet at politiet mistenker 44-åringen for å være den som hadde kontaktene og «fikset» kunder. Han er norskpakistaner, og de aller fleste utbyggerne knyttes til innvandrermiljøet i Drammen.

Videre skal hans kvinnelige kollega ha gjort avtaler, reist rundt på de aktuelle byggeplassene på fritiden, tatt bilder og laget tegninger.

Ber om tips

57-åringen skal ha tatt betaling underveis, og det er hennes navn som står på saksdokumentene i kommunen.

Nabo til VG: – Fikk det bare ikke til å stemme at kommunen hadde godkjent huset

Politiet knytter 25 utbyggere til de 30 byggesakene. Så langt er fem av utbyggerne siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til grov korrupsjon.

Politiet ber publikum om tips i den omfattende bedragerisaken, og har opprettet en e-postadresse hvor folk kan henvende seg. Det understrekes at personer som ønsker anonymitet, vil bli behandlet deretter.

E-postadressen er: okotips@politiet.no

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks