Hovedinnhold

Polititeori: Bekkelaget-siktet gamblet bort millionbeløp

<p>ÅSTED: I denne eneboligen på Nordstrand knivstakk den siktede 17-åringen sin egen bror (19) og far (52) tidlig om morgenen fredag 19. september.</p>

ÅSTED: I denne eneboligen på Nordstrand knivstakk den siktede 17-åringen sin egen bror (19) og far (52) tidlig om morgenen fredag 19. september.

Foto: Trond Solberg
Den 17 år gamle gutten mistenkes for å ha misbrukt flere kredittkort og spilt bort et millionbeløp i tiden før han knivstakk broren (19) og faren (52).

Denne saken handler om:

Tips oss

VG er kjent med at gambling på nettbaserte spillselskaper er en sentral del av politiets etterforskning i jakten på årsaken til at 17-åringen angrep faren og broren med kniv.

Drapsforsøkene skjedde i et eksklusivt nabolag på Bekkelaget i Oslo tidlig om morgenen fredag 19. september.

Med alvorlige stikkskader klarte den 52-årige faren å varsle politiet, som kom til stedet og pågrep den yngste sønnen.

- Spilt bort millionbeløp

Dette er saken:

** Klokken 07.43 fredag 19. september rykket politiet ut til en enebolig på Nordstrand i Oslo.

** Da politiet kom til stedet fant de to personer med alvorlige stikkskader.

** En 17 år gammel gutt ble pågrepet og siktet for drapsforsøk på storebroren (19) og faren (52).

** Siktede har erkjent at han knivstakk de to familiemedlemmene, men har ikke tatt stilling til straffskyld.

** Han er for tiden innlagt ved Regional Sikkerhetsavdeling Dikemark, hvor det foretas en prejudisiell observasjon av ham.

Hendelsen fremstår som totalt uforståelig for personer som kjenner den ressurssterke familien.

I jakten på svar skal politiet derimot ha avdekket at 17-åringen har drevet med ekstrem-gambling hos nettbaserte spillselskaper.

Han skal ha spilt bort et millionbeløp, får VG opplyst.

Tenåringsgutten skal ifølge politiets opplysninger ha skaffet seg tilgang til og misbrukt diverse kredittkort. Noen kort tilhører velstående familievenner og foreldre av venner.

Blant dem er en kjent finansmann, som har fått tappet kredittkortet sitt for et millionbeløp. VG har vært i kontakt med finansmannen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Titalls spillkontoer

Ifølge politiets opplysninger skal 17-åringen under besøk hos venner ha skrevet ned kortinformasjon fra diverse kredittkort.

Deretter skal han ha registrert kortene hos spillselskaper, slik at han fikk penger til å spille for.

Ettersom han er mindreårig, kan han ikke selv opprette kontoer og har heller ikke lov til å spille.

<p>Politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i Oslo politidistrikt.</p>

Politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i Oslo politidistrikt.

Foto: Jarle Brenna

Ifølge politiets opplysninger er det opprettet titalls kontoer i navnene til medlemmer i 17-åringens familie, blant annet hos Unibet, Betsson, Betsafe og Nordic Bet.

Det er uklart om det er tenåringsgutten som har hatt tilgang til disse kontoene. Men VG er kjent med at politiet har innhentet kontoinformasjon hos spillselskaper de mener kan knyttes til 17-åringen.

På flere av kontoene er det spilt for sekssifrede beløp, og det skal også ha blitt tatt ut noen titusener i gevinst, får VG opplyst.

Andre kontoer ble i sommer registrert i løpet av kort tid, for så å bli stengt noen dager senere etter mistanke om misbruk.

17-åringen skal primært ha satt penger på fotballkamper, og i mai ble han medlem av en lukket gambling-side på Facebook.

Siktede innlagt på sykehus

På den aktuelle siden deles tips om oddsspill på forestående fotballkamper og det publiseres bilder av bonger som viser gevinst/tap.

Etter det VG kjenner til, er ikke 17-åringen så langt i etterforskningen siktet for å ha misbrukt kredittkort.

– Vi kan ikke kommentere dette av hensyn til etterforskningen i saken, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i Oslo politidistrikt.

<p>KNUST RUTE: Etter å ha blitt kontakten av den stikkskadede faren (52) tok politiet seg inn i eneboligen ved å ødelegge døren.</p>

KNUST RUTE: Etter å ha blitt kontakten av den stikkskadede faren (52) tok politiet seg inn i eneboligen ved å ødelegge døren.

Foto: Trond Solberg, V

I forrige uke uttalte politiet at de har en oppfatning av hva som har skjedd inne i huset, men at de fortsatt jobbet med å avklare et eventuelt motiv.

17-åringen har erkjent at han knivstakk faren og broren, men har ikke tatt stilling til straffskyld.

Han er for tiden innlagt ved Regional Sikkerhetsavdeling Dikemark, mens det jobbes med å oppnevne to sakkyndige som skal vurdere hans tilregnelighet.

Forsvarer Bjørn Rudjord ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger om nettbasert gambling.

<p>BISTANDSADVOKAT: Anne Christine Stoltz.</p>

BISTANDSADVOKAT: Anne Christine Stoltz.

Foto: Trond Solberg, VG

17-åringens far ble skrevet ut fra sykehus i forrige uke, og er avhørt av politiet. Den 19 år gamle storebroren får fortsatt sykehusbehandling.

– Broren er utenfor livsfare, men tilstanden er fortsatt alvorlig, sier bistandsadvokat Anne Christine Stoltz.

- Foretar alltid kontroll

Spillselskapet Unibet vil ikke uttale seg om VGs opplysninger, og viser til at de aldri kommenterer enkeltkunder eller enkeltkontoer.

På generelt grunnlag sier Unibet-pressetalsmann Peter Alling at mindreårige ikke får opprette kontoer, og at de alltid foretar kontroll og verifisering av kundens opplysninger.

– Da undersøker vi opplysningene om kunden, som telefonnummer, adresse og kontonummer. Finnes kontonummeret på en annen konto fra før får ikke vedkommende åpnet en ny i et nytt eller allerede eksisterende navn, sier Alling.

Han understreker at kortholders navn må samsvare med de øvrige personopplysningene.

Presseansvarlig Mikael Mellqvist i Betsson, som også eier Betsafe og Nordicbet, sier at de ikke kan gå inn og kommentere enkeltsaker.

I en generell uttalelse sier han en av de største utfordringene for selskapet er tilfeller der noen har forfalsket eller stjålet andre sin legitimasjon.

– Identitetstyverier er som kjent et voksende problem som det er vanskelig å sikre seg fullstendig mot, men skulle vi oppdage merkelige transaksjoner vil konto umiddelbart bli stengt og de berørte parter varslet, sier Mellqvist.

Les også: Slik er spillselskapenes sikkerhetsrutiner

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks