Hovedinnhold

Politiet: Søster fant mor (64) og bror (43) døde i Bergen

• Knytter medikamentfunn til mistenkelig dødsfall
• Funnet uten synlige skader
• Broren meldt savnet denne uken

<p>UKJENT DØDSÅRSAK: To rettsmedisinere har tirsdag undersøkt moren (64) og sønnen (43) som ble funnet døde i dette huset ved Rådal i Bergen tirsdag.  – Ut fra funn på stedet har det ikke vært mulig å anslå dødsårsak, opplyser politiet.</p>

UKJENT DØDSÅRSAK: To rettsmedisinere har tirsdag undersøkt moren (64) og sønnen (43) som ble funnet døde i dette huset ved Rådal i Bergen tirsdag.  – Ut fra funn på stedet har det ikke vært mulig å anslå dødsårsak, opplyser politiet.

Foto: TOR ERIK MATHIESEN
En mor (64) og hennes sønn (43) ble tirsdag funnet døde i et hus i Bergen. Politiet betegner begge dødsfallene som mistenkelige.

Denne saken handler om:

Tips oss

Kvinnen bodde i huset, og sønnen «hadde tilhold» der, opplyser bergenspolitiet tirsdag ettermiddag.

– Sønnen ble meldt savnet av en helseinstitusjon i går fordi han ikke hadde møtt til tider etter avtale. Vi sendte ut en patrulje for å lete etter ham, men uten hell. Vi snakket deretter med søsteren som dro til moren og fant begge døde, sier politistasjonssjef Morten Ørn ved Bergen sør politistasjonsdistrikt til VG.

<p>LEDER: Politistasjonssjef Morten Ørn ved Bergen sør politidistrikt.</p>

LEDER: Politistasjonssjef Morten Ørn ved Bergen sør politidistrikt.

Foto: BJØRN THUNÆS

Politistasjonssjefen opplyser at ingen av de døde hadde synlige skader på kroppen da de ble funnet ved 11-tiden tirsdag.

– Vi har funnet medikamenter som vi setter i sammenheng med dødsfallene, sier Ørn til VG.

Sønnen sist sett for åtte dager siden

Politiet avventer den foreløpige obduksjonsrapporten før de vil uttale seg om dødsårssaken. Rapporten er ventet å foreligge om noen dager.

– Når er de siste sikre livstegnene fra moren og sønnen?

– Den siste sikre observasjonen av sønnen var for en drøy uke siden, mandag 29. februar. Han var da ved institusjonen hvor han hadde daglig oppmøte. Moren holdt seg mye innendørs av helsemessige årsaker, og den siste sikre observasjonen av henne ligger derfor noe lenger tilbake i tid, svarer politistasjonssjefen.

<p>SPERRET AV: Politiet har iverksatt full etterforskningen etter at en søster fant moren og broren sin døde i denne boligen i Bergen tirsdag.</p>

SPERRET AV: Politiet har iverksatt full etterforskningen etter at en søster fant moren og broren sin døde i denne boligen i Bergen tirsdag.

NTB SCANPIX/ MARIT HOMMEDAL

Politiet vet foreløpig ikke hvor lenge de døde familiemedlemmene har ligget i boligen som ligger i Rådal i Bergen, men de kartlegger nå deres bevegelser for å få klarhet i dette.

– Vi har i løpet av dagen gjennomført tekniske undersøkelser på stedet. Det har også vært to rettsmedisinere med under de innledende undersøkelsene av de døde, sier politistasjonssjef Morten Ørn i Bergen sør politistasjonsdistrikt.

Undersøkelsene i eneboligen har ikke gitt etterforskerne grunnlag for å fastslå dødsårsak så langt.

– Vi har tatt beslag, men ikke i våpen, sier Ørn.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks