Hovedinnhold

Politiet etterforsker funn av beinrester i Bergen

Det som trolig er en død person er funnet i Åsane i Bergen. Vedkommende er ikke identifisert, og politiet har foreløpig få opplysninger om saken.

Denne saken handler om:

Tips oss

Politiet fikk melding om saken klokken 14.16 søndag ettermiddag, opplyser Vest politidistrikt. Ifølge operasjonsleder Janne Steimler Sætre ble vedkommende funnet av en turgåer.

Den døde ble funnet i et skogholt i nærheten av Olav Bjordalsvei i Åsane, nord for Bergen sentrum. Politiet kom seg raskt til stedet og sperret av området.

Ifølge Bergensavisen ble funnet gjort av en mann som hadde fisket fra land. Vedkommende observerte beinrester og klær i terrenget på vei tilbake fra sjøen.

– Vi har kriminalteknikere her for å sikre beinrestene, og så vil vi jobbe med identifisering, sier innsatsleder Dag Olav Sætre til NTB.

Alt tyder på at det er menneskelige levninger som er blitt funnet, opplyser politiet til Bergensavisen i 19-tiden.

Politiet kan ikke si noe om hvorvidt de mistenker at det har skjedd noe kriminelt. De har heller ingen teorier om hvor lenge personen kan ha ligget ute i terrenget, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Frode Kolltveit, til VG.

Han legger til at politiet sjekket funnet opp mot savnetmeldinger i Hordaland.

<p>SPERRET AV: Søndag ble levningene etter en død person funnet i dette skogholtet i Åsane. Politiet har sperret av området.<br/></p>

SPERRET AV: Søndag ble levningene etter en død person funnet i dette skogholtet i Åsane. Politiet har sperret av området.

Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix

Søndag kveld jobbet krimteknikere fortsatt på stedet, sammen med lokale etterforskere fra politihuset.

– I tillegg er begravelsesbyrået ute. Når de drar, tar de med seg avdøde. Levningene vil bli sendt til Gades institutt ved Haukeland universitetssykehus for obduksjon, sier Kolltveit.

Det vil trolig ikke bli gitt flere opplysninger før mandag, legger han til.

– Nå blir det avsperring av området og vaktholdt utover natten, og når det lysner av dag blir det søkt videre, sier Kolltveit.

(VG/NTB)

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks