Hovedinnhold

Politibetjent mener Ndures ekssamboer virket troverdig

<p>SKADER PÅ HALSEN: Politiet tok dette bildet av halsen til fornærmede på sykehuset samme natt som hendelsen skjedde.</p>

SKADER PÅ HALSEN: Politiet tok dette bildet av halsen til fornærmede på sykehuset samme natt som hendelsen skjedde.

Foto: POLITIET
LILLESTRØM (VG) En av politibetjentene som rykket ut på nødtelefonen fra Jaysuma Saidy Ndures ekssamboer, mener hun var oppriktig redd.

Denne saken handler om:

Politibetjent Karoline Dieseth vitnet onsdag i rettssaken mot friidrettsstjernen Ndure, som er tiltalt for å ha slått, sparket og tatt kvelertak på ekssamboeren høsten 2014. Han nekter straffskyld og hevder han aldri har slått ekssamboeren – en modell i 20-årene.

Det var Dieseth som tok seg av fornærmede da politiet kom til stedet etter nødtelefonen. Senere ble hun hovedetterforsker på straffesaken, som endte i tiltale mot sprinteren.

– Hun fremsto som veldig redd. Hun ville ikke være med inn før vi forsikret henne om at vi hadde kontroll, fortalte Dieseth i retten.

Under sin forklaring i retten i går nektet Ndure for at han har slått modellen, slik hun hevder. Han forklarte at han dyttet henne, så hun falt på en koffert i gangen. Han innrømmet også å ha holdt henne fast i genseren – opp mot halsen. Ekssamboeren har forklart at Ndure tok kvelertak på henne.

– Jeg så at hun hadde merker rundt halsen, hun gråt og var skjelven. Hun var tydelig oppskaket, sa politibetjenten videre.

<p>TILTALT: Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure.</p>

TILTALT: Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure.

Foto: Jan Petter Lynau, VG

Ndures tidligere samboer ble kjørt fra stedet i ambulanse og politiet reiste senere til sykehuset for å sikre seg bilder av skadene. Ekssamboeren hadde flere røde prikker på halsen, samt små blåmerker på ben og armer.

– Da vi kom, la jeg merke til leppa og vi så små røde prikker rundt halsen. Da vi kom til sykehuset så vi at hun hadde blåmerker og hevelser. Hun beskrev smerter i armene, ryggen og nakken, sier Dieseth.

Politibetjenten spurte modellen om hun ville anmelde forholdet på stedet, noe hun ikke ønsket da fordi han da «ville miste alt». Hun forklarte også at hun ikke ville bli trodd, fordi Ndure er en kjent person, ifølge politibetjenten.

Senere i dag skal overlege Arne Stray Pedersen fra Rettsmedisinsk institutt forklare seg i retten om skadene på kroppen til Ndures ekssamboer. Siden partene har forskjellig versjoner av hva som skjedde er bildene som ble sikret i etterkant et sentralt bevis i rettssaken.

Ndures ekssamboer: «Jeg var som en puddel i det huset»

<p>HALSEN: Bildet viser små røde prikker på halsen til fornærmede og ble tatt samme natt som hendelsen skjedde.</p>

HALSEN: Bildet viser små røde prikker på halsen til fornærmede og ble tatt samme natt som hendelsen skjedde.

Foto: POLITIET
<p>LEGGENE: Bildet viser blåmerker på beina til fornærmede.</p>

LEGGENE: Bildet viser blåmerker på beina til fornærmede.

Foto: POLITIET

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks