Hovedinnhold

Odins mamma: Valdres-moren kontaktet meg

– Hun har kjent på en sterk følelse av hjelpesløshet

<p>KJEMPER MOT MOBBING: Odins mamma, Katrine Olsen Gillerdalen, har siden sønnens død engasjert seg i hvordan mobbing kan forebygges. Foto: Mattis Sandblad/VG</p>

KJEMPER MOT MOBBING: Odins mamma, Katrine Olsen Gillerdalen, har siden sønnens død engasjert seg i hvordan mobbing kan forebygges. Foto: Mattis Sandblad/VG

Foto: Mattis Sandblad, VG
Ifølge Katrine Olsen Gillerdalen har moren til jenta (13) som ble funnet død i Valdres nyttårsaften, fortalt om en langvarig kamp for datteren.

Denne saken handler om:

Tips oss

I november 2014 fortalte VG historien om Odin, som døde bare 13 år gammel. Kort tid senere opprettet moren Katrine Olsen Gillerdalen Odin-stiftelsen, som driver med forebyggende arbeid mot mobbing.

Gillerdalen har det siste året fått hundrevis av henvendelser fra foreldre og barn som forteller sin historie. En av dem som har tatt kontakt, er moren til 13-åringen som ble funnet død i Valdres nyttårsaften.

– Jeg kan bekrefte at jeg var i kontakt med moren på senhøsten i fjor, sier Gillerdalen til VG.

– Jeg kjenner bare hennes versjon. Hun har fortalt at hun på vegne av datteren har ført en kamp mot mobbing over flere år, og at hun har kjent på en sterk følelse av hjelpeløshet.

– Føler på fortvilelsen

Jenta døde trolig av avmagring. Moren er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge, og skal i dag avhøres av politiet.

Gillerdalen viser til at hun behandler alle henvendelser konfidensielt, og at hun derfor ikke vil utdype hva moren har opplyst.

– Som mamma kan jeg føle på hennes fortvilelse.

Vet du noe om denne saken? Kontakt VGs journalister her.

VG skrev mandag at moren skrev en mobbeklage til fylkesmannen samme dag som datteren begynte på ungdomsskolen. Moren skrev at datteren hadde blitt mobbet på barneskolen, og at hun ikke var fornøyd med tiltakene på den nye skolen.

Har åpnet tilsyn

Før fylkesmannen rakk å konkludere i saken, hadde jenta og moren flyttet til Øystre Slidre i Valdres.

Men opplysninger om mobbing blir trolig tema i det omfattende tilsynet Fylkesmannen i Oslo og Akershus skal føre med Bærum kommune.

– Vi skal behandle klagen. Den kan bli en del av tilsynet vi skal føre, sa utdanningsdirektør Grethe Hovde Parr til VG i går.

Bærum kommune har ikke ønsket å kommentere hvorvidt de kjenner til morens klage eller påstandene om mobbing.

– Det virker kanskje både kaldt og kynisk, men vi kan hverken avkrefte eller bekrefte opplysninger på grunn av personvern og hensynet til de berørte. Vi registrerer at det verserer mange historier. Vi skal bidra til etterforskningen med all informasjon vi har, sier skolesjef Siv Herikstad.

Se tidslinjen over hva vi vet om halvåret før jenta ble funnet død:

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks