Hovedinnhold

Ny mann pågrepet i gjengvoldtektssak

** Ung jente anmeldte gjengvoldtekt i sommer
** To menn pågrepet
** Politiet jakter flere gjerningspersoner

<p>LUKKEDE DØRER: Politiet har pågrepet ytterliggere en mann etter at en 18 år gammel mann ble fremstilt for fengsling i Oslo tingrett lørdag. Foto: Krister Sørbø/VG<br/></p>

LUKKEDE DØRER: Politiet har pågrepet ytterliggere en mann etter at en 18 år gammel mann ble fremstilt for fengsling i Oslo tingrett lørdag. Foto: Krister Sørbø/VG

Ytterligere en person er siktet etter at en ung jente skal ha blitt gjengvoldtatt i Oslo-området midt på natten.

Denne saken handler om:

Tips oss

Det var i juli at en ung jente fra østlandsområdet anmeldte en gjengvoldtekt som skal ha pågått i flere timer.

Siden i sommer har politiet jobbet intenst med å få gjennombrudd i det som omtales som en meget stygg og alvorlig sak.

To menn pågrepet

<p>Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix</p>

Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix

En 18 år gammel mann ble lørdag fengslet i fire uker, siktet for å ha deltatt i gjengvoldtekten sammen med flere andre personer. Politiet bekrefter søndag at de har pågrepet ytterligere en mann i saken.

– Jeg kan bekrefte at vi har siktet en jevnaldrende kamerat av 18-åringen. Jeg ønsker ikke å kommentere hva han har forklart i avhør, sier Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, til VG.

Mannen ble pågrepet lørdag kveld, og satt søndag flere timer i avhør.

De to kameratene er begge siktet etter straffelovens paragraf 192, tredje ledd, som har en strafferamme på inntil 21 år.

Begge nekter straffskyld.

Politiet opplyser at dokumentene i saken vil bli klausulerte, og at de vil be om lukkede dører når mannen blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

– Jeg kan ikke kommentere saken utover det at min klient ikke erkjenner straffskyld, sier mannens forsvarer, Joar Henjum, til VG.

Jakter flere gjerningspersoner

Lid sier at politiet fortsatt er i en avgjørende etterforskningsfase, og at det er svært lite de kan si om saken fordi politiet også jakter på det de omtaler som flere gjerningsmenn.

Hun vil ikke opplyse hvor mange de ser etter.

– Hva er grunnen til at politiet har fått et gjennombrudd i saken nå?

– Det kan jeg ikke komme inn på fordi det vil være klausulert informasjon, sier Lid.

Advokat Gunhild Lærum er bistandsadvokat for den unge jenta som skal være utsatt for gjengvoldtekten.

– Det er en stor lettelse for denne jenten og hennes familie at to menn nå er pågrepet. Hun har levd i en evig spenning av redsel siden dette skjedde i sommer, og dette har vært en massiv sak for både henne og hennes familie. De håper nå at de øvrige involverte i saken blir pågrepet av politiet, sier Lærum til VG. 

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks