Hovedinnhold

Norway Cup-treneren bøtelagt 20.000 kroner

Forelegget omfatter også en seksuell handling overfor en kvinne i 30-årene. Treneren har nå forlatt Norge.

Denne saken handler om:

Tirsdag begynte politiet å etterforske treneren for et utenlandsk lag for seksuelt krenkende atferd mot mindreårige. Fotballtreneren ble pågrepet på en skole i Oslo natt til onsdag etter at flere hadde kontaktet politiet om mannens oppførsel.

Politiet har nå kommet frem til at mannen bøtelegges og må forlate landet.

– Mannen dro frivillig hjem. I tillegg til å ha utvist seksuelt krenkende atferd overfor flere deltakere på Norway Cup, omfatter forelegget også en sekshuell handling mot en kvinne i 30-årene i Oslo, sier Grethe Lien Metlid, seksjonsleder i volds- og seksuallovbruddavdelingen i Oslo til VG.

Ifølge Metlid skal denne hendelsen være hakket mer alvorlig enn den seksuelt krenkende atferden fem norske jenter på mellom 14 og 16 år ble utsatt for. Jentene ble kløpet i ansiktet, berørt på rumpa og kysset, opplyser politiet. 

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med nasjonaliteten til treneren, av hensyn til laget.

– Jeg kan si at det ikke er et lag fra Europa, men mer enn det kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt. Det er av hensyn til fotballaget som ikke har noe med dette å gjøre. De opplever situasjonen som svært vanskelig, sier Metlid.

Ledelsen ved Norway Cup besluttet dessuten å utvise mannen fra fotballturneringen, skriver NTB.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks