Hovedinnhold

Mann tiltalt for overgrep mot barn

En mann i 40-årene er tiltalt for overgrep mot til sammen åtte jenter.

Denne saken handler om:

Tips oss

Statsadvokatembetet i Hordaland opplyser i en pressemelding at mannen i tillegg til de seksuelle overgrepene også er tiltalt for produksjon og oppbevaring av bilder og film som viser seksuelle overgrep mot barn, skriver Bergens Tidende og TV 2.

Ifølge politiet skal overgrepene ha funnet sted når jentene har overnattet hjemme hos mannen. Flere av voldtektene skal ifølge tiltalen ha skjedd mens barna var bevisstløse eller var ute av stand til å motsette seg handlingene.

Den tiltalte har tilhørighet i Bergen.

Bistandsadvokaten til de åtte jentene, Ellen Eikeseth Mjøs, sier til TV 2 at jentene og deres familier er lettet over at etterforskningen er avsluttet og at tiltalen nå er klar.

Politiets bevis dreier seg blant annet om funn av bilder og film av overgrepsmateriale som var lagret på mannens datamaskin.

– Saken er alvorlig for alle involverte, inkludert ham. Ettersom jeg ikke har lest tiltalen, kan jeg heller ikke kommentere noen av punktene, men han har tidligere gitt uttrykk for at han er beredt til å ta ansvar for det han har gjort, sier forsvarer Fredrik Verling til Bergens Tidende.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks