Hovedinnhold

Mann pågrepet for Jodel-trussel mot Volda-student

<p>TRUSLER: Appen Jodel gjør det mulig å kommunisere anonymt. Dermed har appen også blitt brukt til å fremsette trusler.</p>

TRUSLER: Appen Jodel gjør det mulig å kommunisere anonymt. Dermed har appen også blitt brukt til å fremsette trusler.

Marianne Løvland, NTB scanpix
Til sammen tre menn er nå pågrepet for å ha framsatt det politiet betegner som alvorlige trusler mot en kvinne som studerer ved Høgskulen i Volda.

Denne saken handler om:

To menn ble raskt pågrepet, og allerede natt til onsdag transportert til arresten ved Ålesund politistasjon. Den siste mistenkte, en mann i slutten av 20-årene, ble først pågrepet i Volda onsdag formiddag, opplyser lensmann Guttorm Hagen til NTB.

Da hadde politiet allerede sett seg nødt til å sikre et bygg ved høyskolen.

Hagen opplyser at det var Kripos som tirsdag kveld fanget opp trusselen som var satt fram gjennom mobilappen Jodel, som skoleelever ved flere tilfeller har brukt til å framsette ulike typer trusler mot skoler.

Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på det konkrete innholdet i trusselen.

– Trusselen Kripos fant tirsdag kveld på Jodel ble med en gang sendt videre til Møre og Romsdal politidistrikt. Politiet klarte raskt å spore enheten trusselen ble sendt i fra, skriver politiet i en pressemelding, ifølge lokalavisen Nærnett.

Ifølge lokalavisen oppholdt de tre unge mennene seg på samme sted da trusselen ble fremsatt på Jodel. Politiet skal også ha sett på trusselen som svært alvorlig.

Les også: Vestfold-skole holder stengt etter trusler

– Innholdet i meldingen som ble lagt ut på Jodel, er en svært alvorlig trussel rettet mot en kvinnelig elev. Politiet har imidlertid ikke hatt kjennskap til studentens identitet, noe som gjorde situasjonen ekstra utfordrende, opplyser lensmannen.

Kripos sendte med en gang informasjonen videre til Møre og Romsdal politidistrikt tirsdag kveld. Det lokale politiet klarte raskt å spore opp enheten som trusselen ble sendt fra.

Les også: Trusler mot elleve skoler på fire måneder - via samme app

Først etter avhør blir det klart om politiet ønsker å framstille noen av de tre for varetektsfengsling.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks