Hovedinnhold

Mann i 60-årene død i Steinkjer – sønn siktet for drap

En mann i 60-årene er død etter en voldshendelse i Steinkjer. Sønnen i 20-årene er pågrepet og foreløpig siktet for forsettlig drap.

Denne saken handler om:

Mannen i 20-årene som er siktet for forsettlig drap, innrømmer å ha forvoldt farens død, men erkjenner ikke straffskyld. Det sier mannens forsvarer Rolf Christensen til NRK.

– Han er sterkt preget av det som har skjedd, sier forsvareren.

Det var torsdag klokken 14.14 at politiet mottok en melding om at en mann var alvorlig skadet etter en voldshendelse i et boligfelt i nærheten av Steinkjer sentrum.

Mannen i 60-årene fikk nødhjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde, og han døde av skadene han var påført. Hendelsen skal ha skjedd på åpen gate i et nabolag. To politipatruljer og to ambulanser rykket til stedet.

Sønnen i 20-årene ble kort tid etter hendelsen pågrepet ved et bolighus. Han er siktet for forsettlig drap.

–  De involverte er far og sønn, sa politistasjonssjef Snorre Haugdahl under pressekonferansen torsdag kveld.

– Vi har iverksatt kommunens kriseteam, siden det åpenbart er en familietragedie som har rammet flere. Vi har en egen pårørendekontakt som følger opp nærmeste familie.

Videre sier Haugdahl at de involverte ikke tilknyttet noe miljø.

Politiet ønsket foreløpig ikke å si noe om motiv, men opplyser at de har kontroll på det man antar er drapsvåpenet.

Den siktede, som sitter i avhør torsdag kveld, skal ha blitt påkledd en hvit drakt før politiet fraktet ham bort fra åstedet, skriver avisa.

Politiets krimteknikere kom til stedet like etter klokken 15 og det var et stort oppbud av politi på stedet, som blant annet har drevet med rundspørring i nabolaget.

Den siktede har fått oppnevnt Rolf Christensen som forsvarer. Han sa til VG torsdag kveld at han ennå ikke hadde snakket med sin klient, og kunne derfor ikke uttale seg om saken da.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks