Hovedinnhold

Kvinne funnet død i Harstad – sønn pågrepet for dødsvold

<p>FUNNET DØD: Politiet er på åstedet der en kvinne i 60-årene ble funnet død torsdag kveld 23. februar.</p>

FUNNET DØD: Politiet er på åstedet der en kvinne i 60-årene ble funnet død torsdag kveld 23. februar.

Foto: FRANK R. ROKSØY, HARSTAD TIDENDE
En mann i 30-årene er pågrepet etter at moren ble funnet død. Politiet mistenker at hun ble drept.

Denne saken handler om:

Tips oss

– Han er siktet for grov kroppsskade med døden til følge, sier lensmann og fungerende regionleder Ørjan Munkvold til NTB. 

Siktelsen er foreløpig og kan bli utvidet til drap.

Mannen i 30-årene er nå varetektsfengslet i fire uker. Han møtte ikke selv i Trondenes tingrett fredag på grunn av sin helsetilstand, men har samtykket til fire med brev og besøksforbud, sier Munkvold til VG. 

– Siktede er preget av hendelsen og blir foreløpig ivaretatt av helsevesenet, sier lensmannen. Han opplyser at det er en familiær relasjon mellom siktede og avdøde.

Relasjon mellom offer og siktede

Politiet skriver i en pressemelding at de ble varslet om en hendelse i en privatbolig sør for Harstad like etter klokken 23 torsdag kveld. Da de ankom boligen ble det raskt konstatert at en kvinne 60-årene var død. 

Ifølge Harstad Tidende ble kvinnen funnet død i Fauskevåg.

– Politiet har grunn til å tro at det dreier seg om et drap. Den antatte gjerningspersonen befant seg i boligen og ble pågrepet uten dramatikk, sier Munkvold i en pressemelding.

Lensmannen forteller at politiet fortsatt ikke vil slå fast at det dreier seg om et drap.

– Vi må etterforske bredt og gå etter flere hypoteser rundt det vi undersøker, for å klarlegge hendelsesforløpet.

Mannens forsvarer, advokat Tom Ovesen, forteller til VG at klienten hans ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

– Han har ikke tatt stilling til siktelsen eller straffskyld ennå. Han har samtykket til fire uker varetekt, og det er kommet forslag fra politiet om å få oppnevnt medisinsk sakkyndige, sier Ovesen.

Kripos tilkalt

Politiet har i løpet av natten gjennomført flere vitneavhør, og kriminalteknikere har gjort innledende undersøkelser på åstedet. Kripos ble fredag tilkalt og er nå på stedet for teknisk bistand, opplyser politiet. 

Avdøde obduseres i løpet av helgen, og den foreløpige obduksjonsrapporten vil tidlig være klar over helgen, skriver politiet i en pressemelding.

Lensmannen forteller at politiet foretar avhør fortløpende av nærmeste familie og omkrets av både siktede og avdøde. Siktede er så langt ikke avhørt.

– Av hensyn til etterforskningen kan ikke politiet gi nærmere opplysninger om hvordan drapet har skjedd. Politiet har sperret av åstedet og fortsetter etterforskningen for å klarlegge hendelsesforløpet, sier Munkvold.

Alle de pårørende skal være varslet og blir nå ivaretatt av Harstad kommunes kriseteam, sier Munkvold til VG.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks