Hovedinnhold

Kastet bekjent ned trappen og voldtok kvinne - dømt til fire års fengsel

Først kastet den 38 år gamle Lillesand-mannen en bekjent ned trappen og låste ham ute. Like etter voldtok han kvinnen som bodde i huset.

Denne saken handler om:

Lille julaften ble mannen dømt til fire år og to måneders fengsel i Kristiansand tingrett.

Det var en fredag i starten av juli at 38-åringen møtte den fornærmede mannen, den fornærmede kvinnen og hennes to venninner i Lillesand sentrum. 

Voldtok flere ganger

De hadde vært ute på byen, og bestemte seg for å fortsette festen hjemme hos den fornærmede kvinnen. 

På vei til huset var 38-åringen innpåsliten og klengete. Han ga uttrykk for at han ønsket å ha samleie med kvinnen, noe hun ifølge dommen avviste.

Hun kjente ikke mannen fra før, og ga beskjed til de andre i følget at hun ikke ønsket å være alene med ham. 

Etter noen glass med rødvin, ble de to venninnene hentet ved 05.30-tiden.

To timer senere gikk kvinnen i 30-årene og la seg i sengen sin, og den fornærmede mannen gikk opp på soverommet for å takke for festen. 

Den 38 år gamle Lillesand-mannen kom etter, tok tak i mannen - og dro ham ut av rommet og ned trappen, ifølge dommen. Han kastet mannen ut av huset og låste døren.

Deretter gikk han opp på soverommet. På brutalt vis voldtok han den fornærmede kvinnen flere ganger,  ifølge dommen, før han til slutt sovnet.

Hevder det var frivillig

To dager senere ble han pågrepet av politiet, siktet for legemsbeskadigelse og voldtekt. 

I tingretten hevdet 38-åringen at samleie med kvinnen var frivillig, og at de tidligere denne kvelden hadde avtalt å ha sex.

Videre hevdet 38-åringen at den fornærmede mannen hadde sovnet på rommet, og at han hadde forsøkt å bære ham ut derfra da han «mistet» ham ned trappen.

Han ble ikke hørt av retten, som mener at 38-åringen brukte omfattende og brutal vold mot den fornærmede mannen for å forgripe seg på kvinnen.

– Trusselelementet i forkant var voldsomt, og kom uten foranledning, og omstendighetene kan slik sett delvis sammenlignes med en overfallsvoldtekt, heter det i dommen.

Retten mener også det er straffeskjerpende at kvinnen ble voldtatt i sitt eget hjem, hvor hun kunne regne med å være trygg.

Mannen må også betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede kvinnen, og 15.000 kroner til den fornærmede mannen.

Det er ikke kjent om mannen anker dommen.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks