Hovedinnhold

Hyttesamfunnet på Nakholmen i sjokk: – Han var en hederskar

<p>DRAP PÅ FERGEKAI: Det var på fergekaien på Nakholmen at drapet fant sted.</p>

DRAP PÅ FERGEKAI: Det var på fergekaien på Nakholmen at drapet fant sted.

Foto: Ådne Husby Sandnes /, VG
NAKHOLMEN (VG) Lokalsamfunnet på Nakholmen er i sorg etter at en mann i slutten av 50-årene ble drept på øya onsdag kveld, forteller en nabo til VG.

Denne saken handler om:

Tips oss

En utenlandsk mann i 20-årene er siktet for drap etter at en mannen ble funnet død etter en voldshendelse på øya Nakholmen i Oslo.

Det ble klart på en pressekonferanse på Politihuset på Grønland i Oslo torsdag formiddag. 

– En person er siktet for drap og pågrepet. Det er en mann i 20-årene som er noe kjent av politiet fra tidligere, sier Kjetil Moen, fungerende leder for voldsseksjonen i Oslo-politiet, på pressekonferansen.

Politiet legger til at det trolig ikke er noen relasjon mellom den avdøde og siktede. Mannen, som ifølge Moen er statsborger i et annet nordeuropeisk land, blir trolig avhørt i løpet av dagen.

– Voldshendelsen skal ha skjedd brått og uventet, sier Moen.

Bakgrunn: Person funnet død på øy i Oslofjorden - betegnes som drap

Nabo: – Han kunne aldri provosert noen

En nabo VG møtte på Nakholmen torsdag morgen, sier han føler en stor sorg og beskriver den avdøde som en hjelpsom og snill mann.

– Han var en hederskar. Det er mange som krangler i et sånt lite samfunn, men det var aldri noen som var uvenn med ham. Det virker helt sykt at han skal ha kommet opp i en sånn situasjon med en mann som skal ha dukket opp to timer før, sier naboen til VG, før han understreker:

– Han kunne aldri provosert noen. Det må være blind vold.

Vil kartlegge siktedes bevegelser

Politiet ankom øya syv minutter etter at de fikk inn meldingen. Da fant de mannen i slutten av 50-årene hardt skadet ved fergekaia.

– Det ble utført hjerte- og lungeredning, men helsepersonell erklærte ganske kjapt at han var død, sier Moen. 

Politiet ville fortsatt ikke si noe konkret om et eventuelt drapsvåpen, men gjentok det de har sagt til VG tidligere om at det ble brukt en gjenstand under voldshandlingen.

Det er igangsatt omfattende drapsetterforskning, opplyser politiet. De sier også at de jobber med å kartlegge siktedes bevegelser og hans oppførsel i forkant av drapet. 

Det vil også bli gjennomført en prejudisiell undersøkelse av den pågrepne.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks