Hovedinnhold

Hafjell-drapet: Stesønnen er mistenkt

** Stesønnen har vært borte siden torsdag

<p>TENNVÆSKE: Krimteknikere bærer gjenstander ut av hus og garasje ved den avsperrede adressen i Øyer kommune, som stesønnen og drepte bodde på.<br/></p>

TENNVÆSKE: Krimteknikere bærer gjenstander ut av hus og garasje ved den avsperrede adressen i Øyer kommune, som stesønnen og drepte bodde på.

ØYER/LILLEHAMMER (VG) VG får opplyst at politiet søker etter stesønnen til 58-åringen, som politiet mener er drept.

Denne saken handler om:

Tips oss

Stesønnen er i begynnelsen av 20-årene, og bodde sammen med den 58 år gamle drepte mannen på en adresse i nærheten av funnstedet ikke langt unna E6 mellom Øyer og Lillehammer.

Torsdag formiddag denne uken, ble 58-åringens levninger funnet i et bål.

Politiet mener 58-åringen ble drept.

– På bakgrunn av den foreløpige rapporten fra obduksjonen mener vi nå å være sikre på at det dreier seg om et drap. Vi kan ikke, av hensyn til etterforskningen, gå ut med hva rapporten sier om den direkte dødsårsaken, sier Olav Sørby, konstituert politimester i Gudbrandsdalen politidistrikt.

Ransaket huset tidligere i sommer

58-åringen oppholdte seg for det meste i utlandet, men han kom med jevne mellomrom hjem til Norge, og da bodde han sammen med sin stesønn.

VG har tidligere omtalt at den drepte var kjent av politiet men at han ikke kunne knyttes til et krininelt miljø. Han har ingen straffesaker på seg, men ble for kort tid siden fratatt førerkortet. Dette er noe av årsaken til at politiet var kjent med han.

58-åringen har andre barn sammen med moren til denne stesønnen.

VG har snakket med en nabo som sier at han ikke hadde noe nær kontakt med hverken avdøde eller stesønnen, og at de to ikke gjorde så mye av seg.

Tidligere i sommer gjennomførte politiet en ransakelse i forbindelse med en annen sak hos stesønnen i 20-årene.

– Jeg så det var en politibil på tunet, men jeg tenkte ikke noe over det, sier en nabo til VG om ransakelsen som ble gjennomført i starten av juni. 

Gått under jorden

Grunnen til at stesønnen nå er mistenkt av politiet, og at de ønsker å få kontakt med ham, er blant annet at han har gått helt under jorden, ifølge politiets opplysninger til VG.

Politiet opplyser at de sitter med klar informasjon om at både stesønnen og 58-åringen var på den aktuelle adressen natt til torsdag. Avdødes levninger ble funnet torsdag klokken 12.

Stesønnen er ikke sett siden torsdag morgen, ifølge politiets opplysninger.

Politiet har ikke fått tak i ham hjemme hos hans mor, og heller ikke på andre adresser hvor han har hatt tilholdssted eller kontaktpunkter.

Politiet ønsker ikke å kommentere etterforskningen, men viser til pressemeldingen der de skriver at de etterlyser en mann i begynnelsen av 20-årene, som er i en relasjon til den drepte 58-åringen. 

Utelukker ikke andre gjerningsmenn

– Vi vil ikke utelukke at det kan være andre involverte i saken, sier Sørby.

58-åringen blir beskrevet som en person som ikke hadde noe sterkt nettverk i Øyer kommune og at han de siste årene for det meste har oppholdt seg utenlands.

58-åringen var også opprinnelig fra Bergen. Han har også deler av familien sin der.

VG har snakket med arbeidsgiveren hans gjennom ti år, og får opplyst at han for det meste jobbet på kveldstid i den perioden han var ansatt som resepsjonist på et hotell i nærområdet. Da han sluttet på hotellet i 2007, ble han etter hvert uføretrygdet, og bosatte seg i utlandet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks