Hovedinnhold

Grilldrapet: –  Magefølelsen sa at pappa var drept

** Om stemoren: - Hun var egentlig verdens snilleste

<p>LETTET: Helge Ove Irgens sammen med sin datter Regina Irgens på hans bursdag i 2012. Nå er hun lettet over at stemoren er tiltalt for overlagt drap.</p>

LETTET: Helge Ove Irgens sammen med sin datter Regina Irgens på hans bursdag i 2012. Nå er hun lettet over at stemoren er tiltalt for overlagt drap.

Foto: Privat, PRIVAT
Regina Irgens (24) er lettet over at statsadvokaten har tatt ut tiltale for overlagt drap mot deres stemor. – Jeg sa tidlig at hun måtte ha forgiftet pappa, sier datteren.

Denne saken handler om:

Tips oss

Onsdag ble det kjent at statsadvokaten har tatt ut tiltale mot Rubyrosa Verano Irgens (31) for overlagt drap. 

<p>DREPT: Helge Irgens (61) ble drept av sin egen kone. Nå er hun tiltalt.</p>

DREPT: Helge Irgens (61) ble drept av sin egen kone. Nå er hun tiltalt.

Foto: Privat, PRIVAT

Statsadvokaten mener hun planla å drepe sin egen ektemann gjennom å dope ham ned og forgifte ham med en kullosen fra en engangsgrill.

– Denne saken har vært en enorm påkjenning for hele familien. Det er en lettelse at statsadvokaten nå har tatt ut en tiltale der det kommer frem at drapet er noe hun har planlagt. Det har vi ment hele tiden,  sier Regina Irgens til VG.

Hun er den eldste datteren til Helge Ove Irgens, fra et ekteskap før han var gift med Rubyrosa.

Les også: Googlet seg frem til grilldrap

Pappa likte henne

Datteren legger ikke skjul på at de var veldig glade i stemoren sin, og at de var gode venner med henne.

– Pappa likte henne, og vi likte henne. For oss var hun mer som en venninne, sier Regina til VG.

For Regina har også etterforskningen av drapet på faren vært en tålmodighetsprøve.

<p>SJOKK: Emilie Irgens (t.v) og Regina Irgens er døtrene til Helge Irgens som ble drept av deres stemor. - Det har ikke gått opp for oss ennå at pappe ble drept, sier Regina.</p>

SJOKK: Emilie Irgens (t.v) og Regina Irgens er døtrene til Helge Irgens som ble drept av deres stemor. - Det har ikke gått opp for oss ennå at pappe ble drept, sier Regina.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen, VG

– I starten opplevde vi ikke at politiet tok saken på alvor. Vi måtte pushe på for å få fortgang i saken. Vi fikk raskt mistanke om at faren vår var drept, sier hun.

– Hvordan var det å få mistanke om at ens egen stemor kunne ha gjort noe slik?

– Det er veldig vanskelig å beskrive det fordi hun har vært så ufattelig snill og grei. Man tror at hun aldri kunne ha gjort noe slik. Samtidig sa magefølelsen vår at noe var galt, og at pappa hadde blitt drept, sier Regina.

<p>INNRØMMER DRAP: Rubyrosa Verano Irgens (31) erkjenner drapet på sin ektemann.</p>

INNRØMMER DRAP: Rubyrosa Verano Irgens (31) erkjenner drapet på sin ektemann.

Foto: Privat

Hun sier at hun tidlig fortalte politiet at hun trodde faren var dopet ned.

– Jeg sa hun måtte ha forgiftet pappa. Men det var ikke noe jeg fikk noe gehør for, sier datteren.

Helge Ove Irgens ble funnet død i sitt hjem i juni 2014, men det var først i februar 2015 at kona ble pågrepet og siktet for drap, da etter noe tids etterforskning.

Les også: Helges døtre om dødsårsaken

Løgndetektortest

Regina og søsteren var blant annet pådrivere for å få stemoren inn i en løgndetektortest fordi de opplevde at hun ikke snakket sant om hva som hadde skjedd da faren deres døde.

Stemoren gikk med å ta testen.

– Vi hadde tidlig mistanke mot henne, og i den fasen før jul følte vi ikke at politiet tok oss på alvor, sier Regina.

Senere har de likevel opplevd at politiet med hjelp fra Kripos har hatt en grundig etterforskning som nå har ført frem til en drapstiltale for overlagt drap mot deres egen stemor.

<p>LØGDETEKTORTEST: Kona til Helge Ove Irgens gikk med på å la seg teste i en løgndetektortest.</p>

LØGDETEKTORTEST: Kona til Helge Ove Irgens gikk med på å la seg teste i en løgndetektortest.

Foto: Ørjan Hesjedal, Ørjan Hesjedal

Regina og søsteren Emilie så på den drapstiltalte som en god venninne, ikke en stemor.

– Hun har alltid vært utrolig snill, godhjertet, hjelpsom og avbalansert. Pappa likte henne veldig godt. De tullet og lo mye. Det virket som om de hadde det veldig fint sammen, fortalte Regina da VG intervjuet henne om forholdet til stemoren.

Les også: Jaktet spor på egen hånd etter pappas død

Kom til i Norge i 2007

Rubyrosa Irgens flyttet fra Filippinene til Norge som 23-åring i 2007. I lengre tid hadde hun hatt lange telefonsamtaler med kjørelæreren fra Sotra, og de hadde blitt glade i hverandre og ville bo sammen.

Samme år som hun kom til Norge, giftet de seg. Kvinnen kjente godt til Norge fra før. Hun kom seg raskt i arbeid i det nye landet – allerede høsten 2007 fikk hun en deltidsstilling på et hotell i Hordaland.

25. juni 2014 ble Helge Irgens (61) funnet død, forgiftet av kullos på soverommet i hjemmet sitt på Sotra i Hordaland. Hans filippinske kone innrømmet i avhør drapet.

– Lettelse

Ifølge tiltalen drepte hun Irgens etter «forutgående overveielser». «Etter å ha lurt i ham sovemedisinen Vallergan, og mens han sov, plasserte hun en brennende engangsgrill ved sengen hans inne på soverommet», skriver statsadvokat Benedicte Hordnes i tiltalen.

Kvinnens forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad, sier til VG at kvinnen føler en lettelse etter tiltalen, men understreker at klienten aldri hadde planlagt drap.

– Hun er lettet for at hun ble avslørt, fordi det var tungt for henne å bære på det hun hadde gjort. Samtidig fastholder hun at drapet skjedde i affekt, sier Keller-Fløystad.

Hun har også tidligere forklart VG at kona levde i en konfliktfylt ekteskap og hadde det umenneskelig.

– Dette er noe vi kommer nærmere inn på i rettssaken, sier Keller-Fløystad.

Rettssaken er planlagt å gå i Nordhordland tingrett i løpet av våren.

– Det skal bli godt å legge alt dette bak seg. Det har egentlig ikke gått opp for oss ennå at pappa er død. Det kommer litt i bølger akkurat den erkjennelsen, sier Regina. 

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks