Hovedinnhold

Gilani: – De involverte må ta ansvar for sine handlinger

<p>I UTLANDET: Varaordfører Yousuf Giliani i Drammen befinner seg for tiden i Pakistan. Her avbildet sammen med Venstre-leder Trine Skei Grande i forbindelse med en demostrasjon mot Profetens Ummah i Oslo i 2014.</p>

I UTLANDET: Varaordfører Yousuf Giliani i Drammen befinner seg for tiden i Pakistan. Her avbildet sammen med Venstre-leder Trine Skei Grande i forbindelse med en demostrasjon mot Profetens Ummah i Oslo i 2014.

Foto: Torstein Bøe, NTB scanpix
DRAMMEN (VG) Varaordfører Yousuf Gilani (V) i Drammen hevder han fikk vite om korrupsjonssaken fra et familiemedlem som hadde vært i avhør hos politiet.

Denne saken handler om:

Tips oss

Det aktuelle familiemedlemmet mistenkes for å ha betalt penger under bordet for byggetillatelser fra de to korrupsjonssiktede saksbehandlerne for byggesaker i Drammen kommune.

Også andre medlemmer i Gilanis familie etterforskes i saken.

Varaordføreren er for tiden i Pakistan. Han understreker at han ikke har «rømt landet», men befinner seg der av familiære årsaker.

– Jeg fikk vite om saken på søndag. Det var familiemedlemmet som hadde vært i avhør hos politiet som fortalte meg det. Det gikk en kule varmt da jeg fikk vite om det. Dagen etter informerte jeg rådmannen om at jeg var inhabil og ikke ville ha noen opplysninger om saken, sier Gilani til VG.

Politiet: Millionbeløp har skiftet hender

– Trist sak

Han opplever korrupsjonssaken som svært belastende.

– De involverte må ta ansvar for sine handlinger. Dette er en utrolig trist sak for Drammen, og jeg har tillit til at politiet og administrasjonen finner ut av alt som har skjedd, sier Gilani.

Han sier at anklagene mot familiemedlemmene kom som lyn fra klar himmel.

Familiemedlemmene til varaordføreren, som politiet knytter til saken, eier boliger en rekke steder i Drammen. I løpet av 2014 og 2015 er det gitt tillatelser til blant annet tilbygg til og ombygging av eksisterende boligene.

Det er også gitt tillatelser til å bygge om garasjer til boliger. Eiendomsregisteret viser at det ved flere tilfeller er snakk om leiligheter mellom 45 og 60 kvadratmeter, typiske utleieobjekter.

Nabo til VG: – Fikk det bare ikke til å stemme at kommunen hadde godkjent huset

Kjenner til den ene siktede

Politiet utelukker ikke at flere vil bli formelt siktet i saken, utover de to saksbehandlerne.

– Det er klart, det ligger i sakens forhold. Her har vi 30 tiltak, og det er klart at vi vil snakke med dem, sier politiadvokat Hans Lyder Haare i Sør-Øst politidistrikt.

Den ene korrupsjonssiktede saksbehandleren er en 57 år gammel norsk kvinne, den andre er en 44-årig norsk-pakistansk mann.

Les også: Her er listen over kommunens funn mot kvinnen

44-åringen ble torsdag varetektsfengslet i fire uker av Drammen tingrett.

– Jeg kjenner ham fra det norsk-pakistanske miljøet, men han er ingen omgangsvenn, sier Gilani om den siktede 44-åringen.

Han understreker gang på gang at han ikke har kjent til saken.

– Jeg har ikke noe med dette å gjøre, bortsett fra at det er medlemmer i min familie som anklages for å ha en rolle i dette, sier Gilani.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks