Hovedinnhold

Fylkesmannen oppretter tilsyn med Oslo og Bærum

** Bærum kommune ba om å bli gransket
** Fylkesmannen i Oppland vil også opprette tilsyn

Både fylkeslegen i Oppland og fylkesmannen i Oslo og Akershus vil granske omstendighetene rundt dødsfallet til den 13 år gamle jenta som ble funnet død i Valdres nyttårsaften.

Denne saken handler om:

Tips oss

Fylkesmannen i Oslo og Akershus bekrefter at de vil åpne tilsyn med Bærum kommune etter at en 13 år gammel jente ble funnet død i Valdres nyttårsaften.

De vil føre tilsyn med helsetjeneste, skole og barnevern i kommunen, opplyser Fylkesmannen til VG.

De vil også føre tilsyn med helsetjenesten i bydelen i Oslo, hvor jenta har vært bosatt siden midten av november.

Det var Bærum kommune som selv ba om tilsyn.

– Når en tragisk hendelse skjer vil alle involverte spørre seg om de kunne gjort mer. Som kommune, der jenta bodde frem til høstferien i fjor, må vi også spørre om vi har gjort nok. Bærum kommune vil bidra med å løfte hver stein i politiets etterforskning. Vi vil også be om et statlig tilsynsmyndighet går inn i kommunens håndtering av saken, opplyser ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog i en pressemelding.

Et helikopter fra Norsk luftambulanse og en ambulanse ble sendt til hytta på 31. desember, etter at jentas mor ringte nødnummeret. Da sto ikke livet til 13-åringen til å redde.

I etterkant varslet luftambulansen politiet, fordi de det var forhold rundt jenta de reagerte på. Hun skal ha vært svært tynn da de fant henne. 

Vil kontakte barnevernet

Nå vil fylkeslegen i Oppland, hvor jenta ble funnet død, også opprette en tilsynssak for å finne ut hva som skjedde da jenta mistet livet. 

– Vi er blitt kjent med saken via media og kommer til å opprette en tilsynssak for å få innsikt i saken. I første omgang må vi kontakte kommunen, sier fylkeslege Erlend T. Aasland til VG. 

Han sier tilsynssaken ikke blir formelt opprettet før de sender ut et brev, men at det nå går i den retningen.

– Hva er grunnen til at dere vil gjøre det?

– Det er på bakgrunn av forholdene som har kommet frem i media, vi har ikke noe kjennskap til saken fra tidligere.

Meldte flytting

Inntil slutten av september var jenta elev ved en skole i Bærum. I midten av november skal hun ha hatt bostedsadresse i Valdres-kommunen Øystre Slidre, før hun igjen meldte flytting til et nytt sted.

– Hun har hatt bostedsadresse her svært kort tid, det var en kort periode i midten av november, sa ordfører Kjell Berge Melbybråten i Øystre Slidre kommune til VG tidligere mandag.

Holdt minnestund: – Kunne kanskje vært unngått

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks