Hovedinnhold

Etterlyst stesønn har meldt seg i Nederland

** Politiet i Rotterdam til VG: - Han kom inn og sa han var etterlyst

<p>PÅGREPET: Kim Andreas Kristiansen (23) har mandag meldt seg for politiet etter tolv dager på rømmen. Foto: Privat<br/></p><p/>

PÅGREPET: Kim Andreas Kristiansen (23) har mandag meldt seg for politiet etter tolv dager på rømmen. Foto: Privat

LILLEHAMMER (VG) Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) har meldt seg for politiet i Rotterdam.

Denne saken handler om:

Tips oss

– Ja, han har meldt seg for politiet i Rotterdam. Vi er veldig tilfreds med at han har valgt å gjøre det, sier politistasjonssjef Bjørn Bergundhaugen i Lillehammer til VG,

23-åringen er siktet for drapet på stefaren Bjarte Hansen (58), som ble funnet forsøkt brent opp i et bål i Hafjell torsdag 14. august.

De første på stedet, trodde det var dyrelevninger som lå i bålet, fordi det som viste seg å være liket av 58-åringen var så kraftig forbrent, får VG opplyst.

Ventet på tips

Den unge mannen har vært etterlyst med fullt navn og bilde i nøyaktig en uke. Han har også vært etterlyst internasjonalt.

Talsperson for politiet i Rotterdam, Roland Ekkers, bekrefter at de i dag pågrep en 23 år gammel nordmann ved 13.00-tiden mandag. 

- Hvordan skjedde pågripelsen?

– Han kom inn og sa at han var en etterlyst mann. Vi fant ham i våre filer og han ble pågrepet, sier Ekkers til VG. 

- Hva skjer med ham nå?

- Det kan jeg ikke si nå om, men han er arrestert, sier Ekkers. 

Etterforskerne fra Gudbrandsdalen politidistrikt og Kripos hadde før helgen få spor å gå etter i jakten på den drapssiktede stesønnen.

De har hele tiden vært tydelige på at de mente 23-åringen var i live og skjulte seg et sted, men har ventet på et avgjørende tips – eller som i dag – at han meldte seg for politiet, får VG opplyst.

Overvåkningsbilder

Dette skyldes blant annet overvåkningsbilder de har sikret av mannen en av dagene etter drapet ble begått. Overvåkningsbildene er tatt et sted i Norge.

Gudbrandsdal politidistrikt vil holde en pressekonferanse klokken 17 mandag. VG vil være på stede på pressekonferansen.

VG har tidligere omtalt at politiet har tatt beslag i en bil som de mener kan knyttes til drapet på 58-åringen. I bagasjerommet i bilen er det funnet blodrester, får VG opplyst.

En kamerat av drapssiktede, som formelt er siktet for falsk forklaring, hadde tilgang til den aktuelle bilen, men er ikke registrert som bileier.

Politiet mistenker kameraten for medvirkning i forbindelse med drapet på 58-åringen, og mannen i 20-årene ble torsdag varetektsfengslet i fire uker. 

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks