Hovedinnhold

Elev ikke lenger trusselsiktet

<p>SKOLETRUSSEL VIA APP: Væpnet politi rykket ut til Vollen ungdomskole i Asker fredag etter at en trussel ble fremsatt mot skolen. Enheten som sendte trusselmeldingen var koblet til skolens nettverk.</p>

SKOLETRUSSEL VIA APP: Væpnet politi rykket ut til Vollen ungdomskole i Asker fredag etter at en trussel ble fremsatt mot skolen. Enheten som sendte trusselmeldingen var koblet til skolens nettverk.

Foto: Trond Solberg, VG
Mistankene mot eleven som ble siktet for å ha fremsatt en trussel mot Vollen ungdomsskole på fredag er svekket. Vedkommende har ikke lenger status som siktet.

Denne saken handler om:

Én elev ble fredag pågrepet etter at det var kommet trusler mot skolen. Etter å ha sittet i avhør fredag kveld ble vedkommende løslatt. Lørdag hadde eleven status som siktet, men politiets påtaleansvarlig Nina Andresen forteller søndag til VG at mistanken nå er svekket.

– Vedkommende har ikke lenger status som siktet, sier hun.

Væpnet politi rykket i 13-tiden fredag ut til Vollen ungdomsskole i Asker etter at trusler mot elever ble fremsatt i en melding via mobilappen Jodel. Det er den ellevte trusselen som er fremsatt mot norske skoler via appen på de siste fire månedene.

Koblet til skolens nettverk

– Hva gjør dere videre?

– Det vi jobber med nå er å sammenstille informasjon som vi har fra Jodel i Tyskland opp mot nettverksinformasjon fra skolens trådløse nettverk.

Hun forteller at den aktuelle enheten, en iPhone eller en iPad, var tilkoblet dette nettverket da meldingen ble sendt.

– Det gjør at antallet enheter er snevret inn, og vi jobber med å ytterligere forminske antallet, sier hun.

– Er grunnen til den frafalte siktelsen at vedkommende ikke var på skolen eller ikke var koblet til skolens nettverk da meldingen ble sendt?

 – Det kan jeg ikke gi ut detaljer på nå, sier Andresen.

Politiet ønsker tips fra publikum. Oslo politidistrikt kan kontaktes på 67 57 60 00

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks