Hovedinnhold

Drapssiktet sønn ringte politiet og ba om å bli satt på glattcelle

SKIEN (VG) Den drapssiktede sønnen (52) ringte selv politiet og ba om å bli satt i arresten. Mandag fant de faren hans drept.

Denne saken handler om:

Tips oss

Under en pressekonferanse tirsdag formiddag informerte  etterforskningsansvarlig Georg Andersen og politiadvokat Guro Siljan om etterforskningen.

– I går ble en 52 år gammel mann siktet. Han erkjente i avhør å stå bak drapet. Siktede ble innlagt på psykiatrisk avdeling, og det vil bli foretatt en judisiell observasjon av ham, sier Siljan.

Pårørende ble varslet av mannens hjemmehjelp, som meldte fra til politiet.

– Jeg har kun hatt en samtale med min klient. Han samtykker til fengsling, men har ikke tatt stilling til straffskyld, sier forsvarer Reidar Steinsvik til VG.

Tilsto samme kveld

Funn på avdøde og på stedet gjorde at politiet først etterforsket dødsfallet som mistenkelig. Kriminaletterforskere undersøkte åstedet, før 83-åringen ble fraktet til obduksjon.

Sønnen var innsatt i arresten lørdag. Han ringte da selv til politiet ved 02-tiden på natten, og ba om å bli hentet inn, siden han var overstadig beruset. Han var da ute på byen i Skien, ifølge politiet.

– Det skjer fra tid til annen, at noen selv mener de er overstadig beruset og ute av stand til å ta vare på seg selv, sier Andersen.

<p>SKIEN: Etterforskningsansvarlig Georg Andersen og politiadvokat Guro Siljan.<br/></p>

SKIEN: Etterforskningsansvarlig Georg Andersen og politiadvokat Guro Siljan.

Foto: Roger Neumann, VG
En politipatrulje reiste ut snakket med 52-åringen. De fant at han var svært beruset, og valgte å kjøre ham til arresten i Skien.

– Dette var lørdag. Han satt i vel åtte timer før han ble dimmitert. Vi ser ikke noen sammenheng mellom dette og drapet så langt, sier Siljan.

Funnet død

Mandag morgen klokken 09.14 at politiet fikk melding om at den 83 år gamle mannen var funnet død i sitt hjem på Gulset. Politiet gjorde funn på og ved mannen, som gjorde at de raskt mistenkte at det kunne dreie seg om et drap.

I løpet av ettermiddagen ble den 52 år gamle sønnen innkalt til politiet som vitne.

– På bakgrunn av denne vitneforklaringen valgte vi å sikte ham for drap. Det var ting han forklarte der som gjorde at vi fant skjellig grunn til mistanke. Da valgte han å forklare seg som siktet uten forsvarer til stede, sier Siljan.

I avhøret forklarte 52-åringen seg om sine bevegelser og tanker.

– Han har forklart seg og innrømmet de faktiske forholdene, men har ikke tatt stilling til straffskyld, sier Siljan.

Nært forhold

Etter avhøret ble 52-åringen fremstilt for lege. Deretter ble han innlagt på psykiatrisk sykehus.

På 52-åringens facebookside går det tydelig frem at han har et nært forhold til foreldrene, og at han ofte er på besøk hos dem.

Politiet sa mandag at 83-åringen kan ha ligget død i maksimalt ett døgn, ettersom han skal ha blitt sett i live i løpet av det siste døgnet før han ble funnet.

Politiet holder en pressekonferanse i Skien klokken 13.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks