Hovedinnhold

Drapet på Tøyen: Siktede husker ingenting

<p>SPERRET AV: En mann i 50-årene ble funnet drept i denne leiligheten. En av de siktede eier leiligheten, og varslet selv politiet.</p>

SPERRET AV: En mann i 50-årene ble funnet drept i denne leiligheten. En av de siktede eier leiligheten, og varslet selv politiet.

Foto: STELLA BUGGE, VG
Politiet slo drapsalarm etter at en mann i 50-årene ble funnet drept i en leilighet på Tøyen natt til lørdag. Kun timer tidligere hørte naboer høylytt bråk og smell.

Denne saken handler om:

Tips oss

– 01.32 ble vi kontaktet av en person som fortalte at hans kamerat var død i leiligheten. På grunn av tilstanden til personen var det vanskelig å få mer informasjon, sier leder av Voldsavsnittet, Stein Olav Bredli, på en pressekonferanse.

Da politiet kom til stedet elleve minutter senere, en leilighet på Tøyen i Oslo, fant de en livløs person og to sterkt berusede menn. Den livløse personen ble erklært død kort tid senere.

De to mennene, som er i 50-årene, er siktet for forsettlig drap. De fremstilles for fengsling på mandag.

Politiet opplyser at avdøde er en norsk statsborger i 50-årene som var bosatt i Oslo. Den foreløpige obduksjonsrapporten fastslår at han ble drept.

De to siktede er kjenninger av politiet, dømt for en rekke mindre forhold. Også avdøde er kjent for politiet fra før.

Vet du noe om denne saken? Kontakt VGs journalister her.

– Han er veldig lei seg

Mannen som ringte inn og meldte fra om politiet er den som bor i leiligheten. Hans forsvarer forteller til VG at han samarbeider med politiet.

– Han er veldig lei seg over at det er en god bekjent av ham som er død, og det eneste han ønsker nå er at politiet skal få klarhet i det som har skjedd. Han samarbeider med politiet, sier siktedes forsvarer Espen Johansen, som forsvarer den norske statsborgeren.

– Han forklarer seg til politiet, også er det alt for tidlig å kunne si noe om straffskyld. Han har ikke kommet i posisjon til å ta stilling til siktelsen ennå, fortsetter han.

Politiet opplyser at mannen er norsk statsborger.

– Erindrer å ha sittet i en leilighet

Lørdag kveld hadde politiet ennå ikke fått avhørt den andre siktede.

Søndag formiddag sier Bredli til VG at mannen nå har avgitt et første avhør, men at begge de to siktede vil bli avhørt igjen.

Arne Gunnar Aas forsvarer mannen, som er av utenlandsk opprinnelse. Han sier til VG at mannen ikke husker noe av det han er siktet for.

– Han erindrer å ha sittet i leilighet og ha drukket med en person til som han kjenner fra før. Utover det erindrer han ikke at det har kommer inn en tredjeperson, at det skal ha vært noe bråk eller at en person skal ha blitt drept.

Aas sier til VG at hans var svært beruset da han ble pågrepet. Han erkjenner ikke straffskyld for det han er siktet for.

Naboer: Hørte bråk

Mellom klokken halv sju og halv ni fredag kveld skal naboene ha hørt at det kom noen opp til leiligheten. Til VG sier de at de hørte noen åpne døren, at det ble brukt stygge ord og det var rop og skrik.

Ifølge naboen ble det også hørt lyder som minnet om skudd. For å beskrive lyden bruker naboen en bevegelse som om noen drar inn avtrekkeren på et skytevåpen. Vedkommende forteller at det har vært bråk i leiligheten i forrige uke.

Bredli opplyser imidlertid at ingenting på åstedet tilsier at det er avfyrt skudd fra et skytevåpen.

– Det er ukjent for oss, sier han.

Flere vitner ifølge politiet meldt seg og det foretas avhør.

– Det har blitt gjort rundspørringer, og dette følges opp, sier Bredli.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks