Hovedinnhold

Dømt til 21 års fengsel for dobbeltdrapet i Kirkenes

<p>DREPT: Pimsiri Songngam og hennes sønn Techngam (12) ble skutt og drept natt til 29. august i fjor. </p>

DREPT: Pimsiri Songngam og hennes sønn Techngam (12) ble skutt og drept natt til 29. august i fjor. 

Foto: Terje Mortensen, VG
Lagsmannsretten opprettholder den 21 år lange dommen mot Bengt Ronald Hansen (59), som drepte kona og stesønnen i Kirkenes august i fjor.

Denne saken handler om:

Dommen er dermed den samme som ble avsagt i Øst-Finnmark tingrett i juni. 

37 år gamle Pimsiri Songngam og hennes tolv år gamle sønn Petchngam Songngam, ble skutt og drept med hagle i Kirkenes natt til 29. august i fjor. 

Lagmannsretten beskriver i dommen at drapene ble begått på en «særlig brutal og gruoppvekkende måte». De mener også at den dobbeltdrapet hadde klare elementer av planlegging i forkant. 

Bakgrunn: Ektemann (59) siktet for dobbeltdrap på kone og stesønn

Drapshandlingene blir som i tingretten betegnet som rene henrettelser, der 60-åringens kone først var vitne til at sønnen ble skutt og dødelig såret, før hun selv ble drept med sønnen som vitne.

– De var totalt forsvarsløse i situasjonen, og uten noen muligheter for flukt, skriver lagmannsretten, som ikke fant formildende omstendigheter.

Forsøkte å ta livet sitt

Hansen har selv innrømmet å ha skutt kona og stesønnen, men han har fortalt at han ikke husker hva som skjedde. Han har forklart at han ønsket å skremme kona. Han ble selv sterkt skadd da han forsøkte å ta livet sitt med den samme hagla som han drepte kona og sønnen hennes med.

Funnet på tiltaltes PC: «Å drepe sin Thai kone»

<p/> <p>DØMT: Bengt Ronald Hansen (59) er dømt til 21 års fengsel for å ha drept kona si, Pimsiri Songngam (til venstre), og hans stesønn, Petchngam Songngam. FOTO: PRIVAT</p>

DØMT: Bengt Ronald Hansen (59) er dømt til 21 års fengsel for å ha drept kona si, Pimsiri Songngam (til venstre), og hans stesønn, Petchngam Songngam. FOTO: PRIVAT

IKKE VG-BILDE

– Jeg må bare få si at jeg beklager overfor alle for hva som har skjedd. Jeg føler den dypeste anger, sa Hansen under sin forklaring i Øst-Finnmark tingrett. 

I etterkant av drapet, ble politiet i Kirkenes gransket av Spesialenheten for politisaker, fordi Pimsiri Songngam var i kontakt med politiet to ganger før hun selv og sønnen ble drept. Saken ble senere henlagt.

Har tilgitt Hansen

VG møtte moren til Pimsiri, Natthapol Songngam, og broren Saraphee Songngam da de fulgte tingrettsforhandlingene i Norge i juni.

– Vi savner dem veldig. Vi er såret og vil aldri glemme dem, sa de to til VG da de var her.

Funnet på tiltaltes PC: «Å drepe sin Thai kone»

Ifølge moren, så har hun sagt til 59-åringen at hun fortsatt føler kjærlighet overfor ham.

– Han vet jeg fortsatt er glad i ham og at det ikke er noe vondt mellom oss to, sa hun.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks