Hovedinnhold

Dømt til 16 års fengsel for konedrap

<p>ÅSTEDET: Få timer etter at ektemannen (48) hadde varslet politiet om drapet på kona (35) i Lørenskog 17. juni fjor - ble 35-åringen båret ut av parets bolig og obdusert.<br/></p>

ÅSTEDET: Få timer etter at ektemannen (48) hadde varslet politiet om drapet på kona (35) i Lørenskog 17. juni fjor - ble 35-åringen båret ut av parets bolig og obdusert.

Foto: JAN PETTER LYNAU
En familiefar (48) er dømt til 16 års fengsel for å ha drept sin egen kone mens hun lå og sov i familiens hjem i Lørenskog på Romerike.

Denne saken handler om:

Ifølge den ferske dommen fra Eidsivating lagmannsrett, skal den 48 år gamle familiefaren først ha slått kona to ganger med et balltre mens hun sov og deretter strammet en snor rundt halsen hennes.

Kvinnen døde etter kort tid av knusningsskader i hjernen.

Ektemannen varslet selv politiet om drapet natt til 17. juni i fjor.

Ekteparets to barn var hjemme i leiligheten, men den nå drapsdømte faren skal ha lukket døren til soverommet deres for at de ikke skulle våkne, ifølge dommen.

– Voldsom og brutal drapshandling

«(…) Det dreier seg om en voldsom og brutal drapshandling mot en vergeløs person, har lagmannsretten i skjerpende retning lagt vekt på at tiltalte valgte å utføre drapet i hjemmet der barna befant seg.», står det i dommen.

48-åringen erkjente straffskyld for forsettlig drap, men avviste at drapet var planlagt.

Familiefaren ble også dømt til å betale sine to barn til sammen 975.000 kroner i oppreisning, samt 200.000 kroner til hver av konas foreldre.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks