Hovedinnhold

DNB advarer mot «svært troverdig» svindelforsøk

<p>PASS OPP! Den falske meldingen legger seg under en autentisk melding om oppdatering av appen Vipps.</p>

PASS OPP! Den falske meldingen legger seg under en autentisk melding om oppdatering av appen Vipps.

Foto: Faksimile
Frekke svindlere sender ut SMS-er med «DnB» som avsender. I noen tilfeller legger de seg i samme meldingstråd på mobilen som autentiske beskjeder fra banken.

Denne saken handler om:

– Dette gjør svindelforsøket svært troverdig, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø til VG.

Han forklarer fenomenet der falske meldinger legger seg i samme meldingsmed funksjonalitet i mobilnettet, der navn og telefonnummer kan bli kapret.

– Det er dessverre ingenting vi kan få gjort med dette, og det understreker viktigheten med å aldri gi fra seg personlig informasjon og passord, sier han.

Les også: Pass deg for falske «VG»-artikler!

Velkjent metode

Denne runder med svindelforsøk kommer i ny drakt, men bruker en etterhvert velkjent metode: å utgi seg for å være en troverdig kilde slik som en bank eller en offentlig etat, slik at du blir lurt til å gi bort personlig informasjon slik som passord og kredittkortnummer.

Advarer mot bølge av kidnappings-virus: – Tar dåpsbilder og bryllupsbilder

Folk går på

DNB har fått en rekke henvendelser fra sine kunder siden denne SMSen begynte å dukke opp fredag formiddag. De har foreløpig ikke fått tilbakemelding om at noen har gått på så langt.

– Men dessverre er det ofte noen som gjør det. Heldigvis har folk blitt flinkere til å gjenkjenne tvilsomme forespørsler. Hvis man er i tvil om henvendelsen er ekte er det bedre å spørre, sier Dalsbø.

DNB vet foreløpig ikke hvor lenken i SMS'en leder.

Les også: Kortsvindelen øker

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks