Hovedinnhold

Bombegruppen tilkalt etter funn av mistenkelig gjenstand i Porsgrunn

<p>ASSISTERTE: Bombegruppen bisto det lokale politiet etter et funn av en mistenkelig gjenstand i et hus i Porsgrunn.</p>

ASSISTERTE: Bombegruppen bisto det lokale politiet etter et funn av en mistenkelig gjenstand i et hus i Porsgrunn.

Foto: Roger Neumann
Én mann ble pågrepet og brakt inn til avhør etter at politiet fant en mistenkelig gjenstand på hans bopel i Porsgrunn. Etterforskningen ble avsluttet tirsdag kveld.

Denne saken handler om:

Politiets bombegruppe jobbet tirsdag med å sikre den mistenkelige gjenstanden som ble funnet på en privatadresse i kirkegata natt til tirsdag. 

– Vi ønsker ikke kommentere funnet av gjenstanden, men omstendighetene var av en slik art at vi valgte å kontakte bombegruppen i Oslo, sa operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt Jørn Gustav Larsen til VG. 

Klokken 09.55 opplyste politiet at bombegruppens arbeid på stedet var utført, og gjenstanden car uskadeliggjort.

– Det vil bli sendt en krimtekniker til stedet for å foreta videre undersøkelser, sa Ole Kamben i Sør-Øst politidistrikt til VG.  

Én mann i 30-årene ble pågrepet og totalt seks personer evakuert i forbindelse med funnet. Mannen var tirsdag formiddag inne til avhør hos politiet.

– Han sier at gjenstanden er helt ufarlig. Utover det kan jeg ikke si mer med hensyn til etterforskningen, sier mannens forsvarer Jon Anders Hasle til VG.

Tirsdag kveld opplyser politiadvokat Asle Sandnes ved Sør-Øst politidistrikt at gjenstanden er undersøkt, og at det ikke skal være snakk om eksplosiver. Ifølge Sandnes blir det ikke gjort noe videre etterforskning rundt gjenstanden.

<p>SPERRET: Politiets bombegruppe var på plass i Porsgrunn for å undersøke en mistenkelig gjenstand. </p>

SPERRET: Politiets bombegruppe var på plass i Porsgrunn for å undersøke en mistenkelig gjenstand. 

Foto: Theo Aasland Valen

Det var politiet selv som slo alarm om den mistenkelige gjenstanden da de oppsøkte adressen i forbindelse med et annet straffbart forhold ved 04-tiden. 

Politiet ønsket ikke gi ytterligere detaljer om hvorfor de befant seg på bopelen i utgangspunktet. Mannens advokat Jon Anders Hasle opplyser til VG at klienten først og fremst er siktet for grovt tyveri, og at det var i den forbindelse politiet oppsøkte ham natt til tirsdag.

– Det ble deretter foretatt en ransakelse, og gjort et funn av interesse for politiet, sier Hasle. 

Det ble etablert politisperringer i området mens bombegruppen fortsatte å gjøre sine undersøkelser i og rundt huset. Flere nærliggende bygninger ble sperret av, blant annet en  kirke og to mindre bolighus.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks