Hovedinnhold

Arfan Bhatti (38) løslates

<p>SENTRAL: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener islamisten Arfan Bhatti (38) har en lederrolle i den radikale ekstremistgruppen «Profetens Ummah» på Østlandet. Her er 38-åringen avbildet under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo i 2012 hvor flere medlemmer fra gruppen deltok.</p>

SENTRAL: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener islamisten Arfan Bhatti (38) har en lederrolle i den radikale ekstremistgruppen «Profetens Ummah» på Østlandet. Her er 38-åringen avbildet under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo i 2012 hvor flere medlemmer fra gruppen deltok.

Foto: NTB SCANPIX
Islamisten Arfan Bhatti (38) vil i løpet av helgen bli løslatt fra Oslo fengsel etter å ha sonet ferdig dommen for familievold.

Denne saken handler om:

Tips oss

Den 38 år gamle norsk-pakistaneren ble 25. mars i fjor dømt til fengsel i ti måneder for vold mot to av barna sine.

Fire måneder av straffen ble gjort betinget på grunn av lang saksbehandlingstid hos politiet og påtalemyndigheten.

I forkant av soningen ble Bhatti på nytt pågrepet av politiet og siktet for vold mot sin nåværende kone – et forhold han ble dømt for 8. januar i år.

Les også: Bhatti: 22 år som kriminell

Måtte sone hele straffen

Bhatti nektet straffskyld, men ble straffet med 14 dagers fengsel. Denne dommen er sonet ferdig i sin helhet ettersom 38-åringen satt ni dager i varetekt etter pågripelsen i fjor sommer.

«… tiltalebeslutningen i denne saken at Kriminalomsorgen i Oslo fengsel fant at det var utilrådelig å prøveløslate ham da han 30.november 2015 hadde utholdt 2/3 tid av straffen», står det i dommen fra januar i år.

38-åringen måtte dermed sone hele den ubetingede delen av fengselsstraffen han ble idømt i mars i fjor.

I den samme dommen fremkommer det at endt soningstid er 30. januar, men det er også en mulighet for at han løslates før den tid.

 – det er neppe noen nyhet at man skal løslates når man har sonet ferdig, men når det gjelder Bhatti er det kanskje overraskende for noen likevel, kommenterer Bhattis forsvarer advokat John Christian Elden til VG.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks