Hovedinnhold

20-åring tilstår en rekke overgrep mot mindreårige jenter

En 20 år gammel mann fra Hedmark vil tilstå omtrent halvparten av de mange overgrepene han er tiltalt for når saken mot ham starter tirsdag.

Denne saken handler om:

Den unge mannen nekter straffskyld for de alvorligste forholdene i den 13 sider lange tiltalen – voldtekt og seksuell omgang med barn under 14 år, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Han benekter ikke å ha hatt kontakt med jentene i tiltalen, men er uenig med politiet og påtalemyndigheten i hva denne kontakten rent faktisk omfattet.

Han erkjente derimot skyld for nettovergrep mot omtrent halvparten av de fornærmede, og vedgikk omfattende og sterkt seksualisert kontakt med mindreårige jenter på nettet.

Saken startet i Hedmarken tingrett tirsdag, omfatter hele 39 fornærmede. De fleste av forholdene dreier seg om nettovergrep.

20-åringen skal ifølge tiltalen ha truet og lokket mindreårige jenter til å sende seksualiserte bilder og videoer av seg selv.

Politiet har funnet 25.968 bilder og 1.468 timer med filmer av seksuelle overgrep mot barn på datautstyret hans.

Opprullingen av saken startet høsten 2015, da en mor anmeldte den da 18 år gamle mannen for å ha truet datteren hennes til å sende ham nakenbilder av seg selv.

– På bakgrunn av det vi da visste, forsto ikke politiet omfanget av saken, sa politiadvokat Liv Hilde Nytrøen i retten.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks