Hovedinnhold

Norsk imam sier USA selv sto bak 11. september

USA sto selv bak terrorangrepene 11. september, hevdet en norsk imam under et foredrag for studenter på Høgskolen i Oslo.

Denne saken handler om:

I forelesningssalen på Høgskolen i Oslo gikk imamen Zulqarnain Sakandar Madni langt i å hevde at det var amerikanske myndigheter som sto bak terrorangrepene 11. september 2001, melder TV 2.

Han antydet også at jøder kjente til terroraksjonen, og sa at 4000 jøder var borte fra de to tårnene i World Trade Center samme dag.

- De kom ikke på jobben. Hvorfor ikke? sa imamen under foredraget.

- Skremmende

Foredraget, som fant sted i regi av IslamNet i mai 2008, er lagt ut på YouTube. Om to uker er den omstridte imamen igjen invitert for å tale til muslimske studenter ved høyskolen. Han vil selv ikke kommentere saken, ifølge TV 2.

- Skremmende retorikk, dette virker utrolig konspiratorisk. Vi skal bygge samhold i Norge, ikke splid, sier Venstres Abid Raja. Han tar sterkt avstand fra uttalelsene, og mener at å bekjempe ekstremisme som dette er viktig for å unngå konflikter.

Zulqarnain Sakandar Madni er oppvokst i Norge, men utdannet i Saudi-Arabia. Han har også tidligere vakt oppsikt, under et nettmøte i Aftenposten.no i 2006 hevdet imamen at terrororganisasjonen al-Qaida og bin Laden var oppdiktet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks