Hovedinnhold

Krever mer homovennlige stillingsannonser

Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås krever at norske arbeidsgivere blir flinkere til å inkludere homofile, lesbiske og transseksuelle.

I statens stillingsannonser oppfordres alle til å søke, uansett alder, kjønn, funksjonshemning, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Nå ønsker Gangås at også homofile nevnes spesielt.

- Vi er kjempeglad for at staten har tatt med en mangfoldserklæring, noe som legger til rette for at arbeidsgiver signaliserer en åpenhet og gjør folk tryggere på at de er ønsket til stillinger. Men her er seksuell orientering utelatt, mens mange av de andre forholdene er tatt med, og derfor mener vi det er viktig å ta det inn, sier likestillingsombudet til NRK.

I første omgang krever Gangås at staten nevner homofile, lesbiske og transseksuelle spesielt i sine stillingsannonser, men håpet er at også næringslivet følger etter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks