Hovedinnhold

Krever lovendring for kosttilskudd

(VG NETT) Norske toppidrettsutøvere kan uten å vite det spise kosttilskudd som kan inneholde stoffer på dopingslisten. Naturmiddel-bransjen krever at det må innføres lovbestemt obligatorisk kontroll av disse produktene.
- Vi har lenge arbeidet for en bedre kontroll av blant annet kosttilskudd på det norske markedet. Det finnes i dag ingen obligatorisk kontroll av hva produktene inneholder, og det er ikke bra nok. Her må myndighetene ta ansvar, sier Turid Backer, styreleder i Bransjerådet for Naturmidler til VG Nett.

Useriøse

Hun mener at de fleste produsentene er seriøse og kan stoles på når de leverer produktbeskrivelse med kosttilskuddene, men ønsker lettere å kunne luke vekk de useriøse.

- Markedet for slike produkter er sterkt økende over hele verden, og nordmenn kjøper preparater for rundt 2 milliarder kroner i året. Derfor er det viktig at vi spiser sikre produkter, sier Backer.

Tatt

Kravet er ytterligere aktualisert etter at det natt til fredag ble kjent at den norske styrkeløfteren Stian Grimseth er tatt for doping. Etter eget utsagn har Grimseth etter avtale med leger på Toppidrettssenteret spist et kosttilskudd han har kjøpt på Lanzarote.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks